Bilo je neizbežno: BTCC odložio prva tri takmičarska vikenda

Organizator Britanskog turing šampionata saopštio je da će, postupajući prema najnovijim uputstvima britanske vlade, odložiti prve tri runde serije 2020, ali da ipak namerava da izveze punu u sezonu od 30 trka.

Odluka o odlaganju objavljena je usred zvanične prezentacije i test dana šampionata, koji se danas odvijaju na Silverstonu, a na kojoj nije dopušteno prisustvo gledalaca.

Saopštenje organizacije TOCA prenosimo u celosti.

“U ponedeljak, 16. marta, vlada je izdala nova uputstva u vezi sa koronavirusom. U njih spada i zahtev građanima da izbegnu sve neesencijalne društvene kontakte i neesencijalna putovanja, kao i preporuka da se ukine obezbeđenje usluga hitnih službi prilikom masovnih okupljanja.”

“TOCA, naravno, potpuno poštuje uputstva vlade. Zdravlje cele naše nacije – ne samo naših takmičara, navijača, sudija, zvaničnika i personala – ima apsolutni značaj. Shodno tome, start BTCC sezone 2020. sada mora da bude pomeren i zato odlažemo naše prve tri runde: Donington park (28-29. mart), Brends Heč (11-12. april) i Silverston (25-26. april).”

“Jasno je da se situacija s koronavirusom neprekidno menja i da svima predstavlja neverovatan izazov. Naša je čvrsta namera da izvezemo punu sezonu od deset rundi i sarađivaćemo blisko sa stazama i našim akcionarima kako bismo zakazali nove termine za sve odložene manifestacije.”

“Oni će biti potvrđeni i objavljeni kada bude jasnije sve u vezi sa eventualnim nastavkom velikih sportskih događanja.”

Prema sadašnjem stanju stvari, prvi ovogodišnji BTCC takmičarski vikend mogao bi da se vozi sredinom maja na Trakstonu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*