Blandel ipak ostaje u BTCC, ali kao direktor ekipe

Veteran Mark Blandel proglasio je odlazak u trkačku penziju posle neuspešne avanture u Britanskom šampionatu turing automobila 2019.

Međutim, on je istovremeno najavio da će “i u 2020. biti viđan u BTCC padoku, u ovoj ili onoj ulozi”.

Sada je jasno na šta je 53-godišnji automobilista mislio: u dolazećoj sezoni, on preuzima ulogu sportskog direktora ekipe AmD tjuning, koja mu je prošle godine pripremala takmičarski “audi S3” i koja će se odsad zvati Mark Blandel motorsport.

Prvi čovek tima i rukovodilac operative na stazi ostaće Šon Holambi, a ova postava je za 2020. prijavila dve “honde sivik” FK2 generacije i njima će pilotirati Džejk Hil i Sem Ozborn.

“Nisam skrivao koliko me je BTCC prošle godine impresionirao kao platforma”, rekao je Blandel, koji je i na čelu agencije MB partneri, specijalizovane za upravljanje vozačkim karijerama.

“Kao što sam vrlo jasno shvatio, žestoko je konkurentan i svako će vam reći da mu nepredvidljivost rezultata trka donosi veliku privlačnost. Prošle godine, zajedno s ekipom i našom agencijom za sportski menadžment i marketing, dokazali smo vrednost koju serija može da ima za brojne glavne svetske brendove. Osnivanje tima MB motorsport omogućiće nam da ta partnerstva dalje razvijemo i produbimo.”

“U ovoj fazi moje karijere volim da budem uključen u auto-sport, a ova prilika za mene predstavlja novi izazov, koji otvara mogućnosti vozačima iz portfolija naše agencije i mnogim našim komercijalnim partnerima. Mnogo poštujem Šona Holambija i njegov tim, njihova operacija je odlična i zajednički rad pod okriljem MB motorsporta daje nam široku platformu na stazi i van nje.”

Blandel je u Formuli 1 vozio za Brebem, Tirel, Ližije i Meklaren. U američkoj Kart seriji osvojio je tri trke za ekipu PakVest, a kao član fabričke posade Pežoa bio je pobednik 24 časa Le Mana 1992. Njegov prošlogodišnji turing debi prošao je neslavno, sa samo dva boda u 30 trka, što mu je palo “neverovatno teško i bolno”.

Holambi je dodao: “Marka poznajem godinama i oduvek smo pričali o tome kako bismo mogli da radimo zajedno. Sad najzad imamo šansu da to i formalno izvedemo. On je iz prve ruke uvideo koliko BTCC može da bude težak, ali je sa sobom u naš tim doneo najviše operativne standarde i novi nivo posvećenost detaljima i procesima.”

“Nadamo se da ćemo, kombinujući naš BTCC pedigre, Markovo iskustvo i profil i komercijalnu stručnost agencije MB partneri, uzdići celu našu operaciju na viši nivo i da je ovo početak našeg novog i uzbudljivog poglavlja u Britanskom turing šampionatu.”

Mark Blandel motorsport je najavio da će do starta sezone imati još “velikih objava”, a postoje pretpostavke da bi se one mogle ticati promene takmičarske tehnike i prelaska sa FK2 “sivika” na neki drugi model automobila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 − seven =