Braniocu trona pol-pozicija: Turkington najbrži na Brends Heču

Vozač “BMW-a“ Kolin Turkington je osvojio pol-poziciju za prvu trku finalnog vikenda Britanskog šampionata turing automobila na Brends Heč GP stazi.

Kvalifikacije su vožene po kiši, a aktuelni šampion je bio za tri desetinke brži od Ešlija Satona u “subaruu“, dok se na trećem mestu našao Endrju Džordan u još jednom “BMW-u“.

Kvalifikacije su prekinute posle samo nekoliko minuta, jer je u krivini Padok Hil izleteo Met Simpson u “hondi“.

Posle restarta, Turkingon je postigao najbrže vreme od 1:40.752, dok su se Saton i Met Nil u “hondi“ probili na drugu i treću poziciju.

Pet minuta pre kraja, sa staze je izleteo i Endrju Džordan i izazvao novi prekid. Iako mu je zbog toga izbirsan najbrži krug, pilot Pirtek rejsinga zadržao je treće mesto. Tokom prekida počela je da pada jaka kiša, pa napretka u pozicijama nije bilo.

Tako je Turkington osvojio pol-poziciju, koja ga stavlja u najbolji mogući položaj pred sutrašnje trke.

Iza Satona i Džordana se našao i treći “BMW 330i“, onaj Toma Olifanta, dok je peto mesto pripalo Roriju Bučeru u “hondi“.

Džejk Hil u “audiju“ je bio šesti, Kris Smajli u “hondi“ sedmi, dok su prvih 10. kompletirali Džoš Kuk u “hondi“, Majk Bušel u “siviku“ i Ejden Mofat u “infinitiju“.

Što se ostalih konkurenata za titulu tiče, Den Kamiš u “hondi“ će startovati kao dvanaesti, dok će Tom Ingram u “tojoti“ trku započeti sa pozicije 17.
Turkingtonu je ova pol-pozicija donela jedan poen, što je njegovu prednost povećalo na 17 poena u odnosu na Kamiša.

Prva trka je finalne BTCC runde na programu je u nedelju u 12:35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + one =