BTCC na Olton parku: Favorita je pet, ozbiljnih pratilaca bar još toliko

Olton park je treća stanica Britanskog šampionata turing automobila, posle otvaranja na Doningtonu i druge runde na Brends Heču.

Proteklih šest trka dalo je četvoricu različitih pobednika i deset vozača na podijumu.

Aktuelni i četvorostruki šampion serije Kolin Turkington osvojio je po trku na oba dosad vožena vikenda i još dva puta je izlazio na pobedničko postolje. Potvrdivši odličnu formu “BMW-a 330i M sport” i svoje ekipe Vest Sari rejsing, on ima 95 poena i vodi u generalnom plasmanu prvenstva. Takođe, Tim BMW vodi u ekipnom poretku šampionata, dok je BMW lider u klasifikaciji proizvođača.

Trkač iz Alstera je izveo svoj BTCC debi na Olton parku 2002, prošle godine je osvojio dve od tri tamošnje trke. Vikend u Češiru otvoriće s maksimalnim balastom od 60 kilograma i najtežim automobilom.

Najavljujući svoj nastup, Turkington kaže: “Olton park je visoko na mojoj listi omiljenih staza, on ima neke od najbržih i najizazovnijih krivina u Britaniji – gde morate biti hrabri – ali i tehničke sekcije, gde je potrebna preciznost. Ranije je bio pogodan za BMW zadnji pogon, spore sekcije zaista odgovaraju našem automobilu i prošle godine nam se sve složilo.”

“Ovog vikenda, želim još trka poput onih na Brends Heču. Tamošnja trka 2 bila je jedna od mojih najboljih, auto je bio apsolutno savršen i odgovarao je tačno kako sam želeo. Dajte mi taj auto i mogu da ga vozim ceo dan. Nastavićemo da se trudimo, jer ako ne nastavimo da koristimo ovaj zamah nećemo ostati ispred naših suparnika.”

Eš Saton je možda i najzapaženiji takmičar u ovoj ranoj fazi BTCC sezone. Šampion iz 2017. pobedio je jednom, ali je ubeležio još dva podijuma i ozbiljne bodove i doveo je “infiniti Q50” na visine na kojima ovaj nikada nije bio. To ga je s ukupno 79 poena i učinilo trenutno prvim Turkingtonovim pratiocem.

Moć Vest Sarija i “BMW-a” potvrdio je Tom Olifant, momentalno treći u prvenstvu. Na trećoj trci na Brends Heču upisao se u listu osvajača BTCC trka i došao do 70 poena. Njemu je Olton park bukvalno domaći teren – odrastao je samo četiri milje daleko od staze.

Jakob Ebrey/BMW

Nikad bolje plasiran u BTCC karijeri, Olifant već sad ima dva puta više poena nego u istoj fazi prošle sezone. Na Olton parku 2019. upisao je 40 poena, što mu je i dalje najuspešniji bodovni bilans tokom jednog takmičarskog vikenda.

“Još sam pod utiskom svoje prve BTCC pobede na Brends Heču”, priča 29-godišnji Olifant. “Odrastao sam samo nekoliko milja od Olton parka i definitivno ga smatram svojom domaćom stazom. Sada na stazu dolazim kao najnoviji pobednik i treći na tabeli, osećaj je neverovatan. Novina mi je što ću imati 48 kg balasta na treninzima, kvalifikacijama i prvoj trci, ali smo većinu naših testova vozili s balastom, kako bismo se za to pripremili. Stoga to neće biti potpuno strana situacija.”

“Kao tim mi smo se mnogo trudili da dođemo do ove pozicije, “BMW” nije sporiji ni od jednog automobila i veoma je pouzdan. Niko od nas ne želi da to sada ispusti!”

Tom Ingram je s četvrti u vozačkom poretku, iako on i njegova “tojota korola” ove godine još nisu pobeđivali. Stalnost i stabilnost u rezultatima doneli su mu 67 bodova i drže ga u igri za naslov.

Ingram međutim nema slavan bilans na Olton parku i to komentariše: “Osamnaest BTCC trka na Olton parku i još nemam nijedan podijum! Očigledno ove godine moram da učinim nešto! Staza je jedinstvena, neverovatno tehnička, sve krivine se nadovezuju jedna na drugu i ne smete sebi da dozvolite nijednu grešku, jer će vas koštati celog kruga. Taj mi se izazov oduvek dopadao.”

Osim Turkingtona, dve pobede u 2020. ima i vozač Halfords Juasa “honde” Den Kamiš, kome su mehanički problemi upropastili trke 2 i 3 na Brends Heču. Jorkširac je zato tek peti na tabeli sa 61 poenom. Na Olton parku je njegov i cilj njegove ekipe da brzinu “sivika” pretvore u još trkačkih pobeda.

“Brends me je frustrirao”, podseća Kamiš, koji je u celoj 2019. osvojio onoliko trka koliko na prve dve runde ove godine. “Odlično smo počeli dan pobedom u prvoj trci, a onda me je sitniji mehanički gremlin sputao u drugoj. U trećoj trci mi se hladnjak napunio travom i prljavštinom jer sam izbegavao konkurente u prvom krugu, a to je uzrokovalo dodatne tehničke probleme.”

“Na Olton parku sam prošle godine dva puta bio na podijumu, pa će mi to ponovo biti cilj. Ove godine ima brzih momaka u brzim automobilima, pa ću morati da se izborim za uspeh. Cilj mi je da osvojim što je moguće više poena od Turkingtona i da pokušam da odnesem kući još neki pehar.”

Zapažena izdanja ove godine imali su i Rori Bučer u Motorbejs “fordu”, njegov timski kolega Oli Džekson, Džoš Kuk u “hondi” BTC rejsinga i Kris Smajli u “hjundaiju i30 N fastbek”. Ovi vozači tek treba da dokažu da poseduju kapacitet za kampanju koja bi se završila jednom od tri najviše pozicije.

Na podijum u 2020. dosad još nisu izlazili trostruki BTCC šampion Met Nil i vozač “mercedesa” Adam Morgan.

Nazvan i “BTCC toboganom”, Olton park ima 12 krivina, dugačak je 2,23-milje i prvi put je ugostio Britanski šampionat turing automobila pre 60 godina. Zbog pandemijskih ograničenja, ovogodišnje trke voze se iza zatvorenih vrata autodroma.

U zgusnutom rasporedu šampionata, samo nedelju dana posle Olton parka karavan će otići u godišnju posetu Škotskoj i 29/30. avgusta voziće na Nokhilu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*