BTCC na Trakstonu: Ingram junak dana, Saton novi lider u generalnom!

Jakob Ebrey Photography

BTCC takmičarski vikend na Trakstonu doneo je novo stanje u šampionatu: Kolin Turkington više nije lider serije, prvu poziciju na tabeli preuzeo je Ešli Saton.

Takođe, prve ovogodišnje pobede upisali su Tom Ingram s “tojotom korolom”, koji je slavio na prvoj i drugoj trci, te Džoš Kuk sa “hondom sivik”, osvajač trećeg sprinta.

Turkingtonov dan se raspao, a bodovna prednost je isparila zbog tehničkog problema u trci 1, prvoj u kojoj 2020. nije osvojio poene. Ostatak nedelje protekao mu je u ograničenju štete.

Saton nije pobeđivao na Trakstonu, ali je ostvario tri top 5 plasmana i sada u generalnom ima 16 poena više od Turkingtona. Ingram je novi treći, 32 poena iza lidera. Osim u apsolutnom, Saton je prvi i u poretku nezavisnih učesnika šampionata.

Čudno je da BMW završi BTCC vikend bez ijednog podijuma, ali se uprkos tome nemačka marka i dalje nalazi na čelu proizvođačkog i timskog plasmana.

Nedelju je trijumfalno otvorio Ingram. Iako je startovao drugi, krenuo je bolje od vlasnika pol-pozicije Dena Kamiša, čiju je “hondu sivik” održao za sobom do kraja trke od 16 krugova.

Ingramova prednost dostigla je jednu sekundu, pre nego što su zadnje gume počele da mu popuštaju. Kamiš je u poslednjem krugu preduzeo napad, u njemu nije uspeo i stigao je na cilj 0.644 sekunde iza pobednika.

“Jedva sam se održao”, kazao je Ingram, čija je “korola” nosila 30 kg balasta, dok je suparnička “honda” imala 36 kg viška. “Den se pred kraj približavao kao ekspresni voz. Bili smo brži na startu, ali smo počeli da gubimo zadnje gume i jedva sam se održavao.”

“Start nije bio loš, ali nije bio ni sjajan, dok je Tom izveo vrlo dobar”, rekao je Kamiš. “Nažalost, verovatno nismo imali dovoljan tempo. Prilično sam jako pritiskao Toma, on je bio više na limitu nego mi, ali je bio moćniji od nas u prva dva sektora staze.”

Nil je ostao treći tokom cele trke. Vremenom je izgubio priključak sa vodećim dvojcem, mada je vozio automobil bez balasta. Veteran se prvi put pojavio na podijumu u 2020, a nastavio je i impresivnu tradiciju na Trakstonu: on još od 2002. godine u svakoj sezoni na ovoj pisti izlazi na pobedničko postolje.

Adam Morgan je dovezao “mercedes A-klase” do četvrtog mesta, Saton je sa “infinitijem Q50” bio peti, što mu je donelo vođstvo u šampionatu jer je aktuelni prvak Turkington imao problem. U vreme kada je bio šesti, vozač iz Alstera je usporio zbog problema sa strujom koji je izazvao nepravilan rad motora njegovog “BMW 330i M sport”. Posle dugog servisa u boksu, branilac naslova se vratio na stazu i završio nastup s četiri kruga zaostatka.

Saton se do petog mesta probio posle starta s jedanaestog, i to noseći 54 kg balasta. Na polovini distance je obišao “ford” Rorija Bučera, ali mu je to bio maksimum – četvoricu vodećih nije mogao da ugrozi.

Bučer je sa 48kg balasta jedva odbranio šesto mesto od “sivika” Toma Čiltona. Do osme pozicije dospeo je Tom Olifant u drugom “BMW” Vest Sari rejsinga, top 10 poredak zaključile su “honde” Čiltonovih timskih kolega Džoša Kuka i Majkla Krisa.

Rob Ostin je na povratku u BTCC dovezao PMR “voksol astru” do 12. mesta, završivši trku između “hjundaija” Sene Proktora i Krisa Smajlija.

Kao osvajač trke 1, Ingram je startovao s pol-pozicije u trci 2 i zabeležio je i drugu pobedu vikenda. U reprizi prvog sprinta odoleo je intenzivnom pritisku i održao “korolu” van Kamiševog domašaja, iako je ovog puta nosio maksimalni balast od 60 kg.

Kamiš je jedva izbegao da mu se “honda” ugasi na startu, to je njegovom kolegi Nilu otvorilo put do drugog mesta. Već u drugom krugu, Halfords Juasa vozači zamenili su pozicije kako bi Kamiš pokušao da uhvati vodećeg Ingrama. Iako je vozio u repu pobedničke “korole”, Kamiš on nije mogao da je i prestigne, pa je Ingramova prednost na cilju iznosila 0.291 sekund.

Bez podijuma cele sezone, Nil je u drugom startu na Trakstonu upisao i drugo treće mesto dana. Njega je pritiskao Saton, ali nije pronašao put pored “sivika”, pa se zadovoljio četvrtim mestom i povećanim vođstvom u šampionatu.

Peto mesto pripalo je Bučeru i “fokusu”, ali tek pošto je na Morganovom “mercedesu” otkazala pumpa servoupravljača. Olifant je sa “BMW-om” na cilj stigao šesti, ovog puta ispred ispred konvoja svih “hondi” BTC rejsinga, u poretku Čilton – Kuk – Kris.

Deseti je bio Proktor, ponovo najbrži pilot “hjundaija”, a Turkington je posle nevolja u trci 1 startovao s pozicije 24, pa se tokom 16 krugova probio do 13. mesta.

“Verovatno sam bar četiri puta u svakom krugu menjao balans kočnica i položaj stabilizatora kako su gume propadale”, ispričao je Ingram, koga su nekoliko krugova pre kraja počeli da muče i grčevi u mišićima. “Imao sam pune ruke posla, ali znam da je Den vozač od klase i da mogu da vozim mirno. Da sam pogrešio, on bi proleteo pored mene, ali pošto nisam, znao sam da sam na sigurnom.”

“Nisam očekivao dve pobede ovog vikenda, želeo sam podijum. Sklopili smo opak paket ovog vikenda i ovo je sjajan rezultat i vikend za Tojotu globalno – pobeda na Le Manu, WRC pobeda i moje dve pobede ovde. Strašan dan!”, završio je Ingram.

U finalnoj trci, pobeda je pripala BTC “hondi” koju je vozio Kuk. On nastavio sopstveni niz na Trakstonu – osvojio je po trku u poslednja četiri dolaska BTCC na ovu stazu.

Voljom žreba, njemu je pripala pol-pozicija na inverznom startnom rasporedu, u trci je vodio od prvog do poslednjeg kruga i upisao je svoj prvi trijumf u 2020. Istina, Kuk je bio prvi na Olton parku, ali je tamo diskvalifikovan jer klirens “sivika” nije odgovarao propisima.

Kuka je tokom cele treće trke pratio timski kolega Čilton, koji je sebi otežao život udarivši u graničnik od guma i oštetivši prednju levu stranu automobila. Šteta je uzrokovala vibracije, a one su izazvale pojačano trošenje guma na Čiltonovoj “hondi”. Dodatno, u poslednjem krugu ni motor “sivika” više nije radio kako treba, pa je bivši WTCC trkač kasnio skoro 3,5 sekunde za pobednikom.

“Nikad nisam osetio ovakvo olakšanje”, istakao je Kuk, koji je na prethodnoj rundi na Nokhilu doživeo jedan od najtežih udesa u karijeri. “Imali smo mnogo sitnih i nepredviđenih problema tokom celog dana. To se spolja verovatno nije videlo, ali sam se jedva držao i svaki krug vozio sam kao kvalifikacioni. I moral nam je malo bio opao jer smo se dosad stalno mučili. Zato je nam je bio neophodan dobar rezultat, a tim je zaslužio da dan završimo ovako, dvostrukom pobedom. Još nismo na 100% mogućnosti, ali stižemo tamo.”

Treće mesto pripalo je Bučeru. Izlazak na najniži stepenik podijuma vozač “forda” je izborio upornom defanzivom kojom se odupro silovitim Satonovim pritiscima. Kao peti je kroz cilj prošao Ingram. Osvajač prva dva Trakston sprinta lovio je svoju šansu u duelu Bučer – Saton, ali konkurenti uprkos međusobnoj borbi nisu grešili.

Izgubivši duele sa Bučerom, Satonom i Ingramom, Olifant je završio šesti, ispred Nila i timskog kolege Turkingtona. Mesta u prvih deset izborili su i Džejk Hil u “hondi” MB motorsporta, te Den Kamiš.

Novi lider Saton prokomentarisao je svoj uspon na vrh tabele: “Nikad ne želite da vaš glavni suparnik prođe ovako, da ima maler. Preoteli smo mu vođstvo, ali i mi smo ranije ove sezone imali maler na Doningtonu, pa se ta dva slučaja donekle potiru.”

“Moja pozicija je veoma dobra, ali svi znamo koliko to u turing trkanju brzo može da se promeni. U jednom trenutku sve ide kao san, u sledećem vas torpeduju ili imate mehanički problem. Morate te stvari imati na umu, jer one uvek mogu da se dese. Ne volim da na vikend idem s punim balastom, mi ćemo ga imati na Silverstonu, ali sve u svemu, u fantastičnoj smo poziciji.”

Sledeća BTCC runda na programu je već idućeg vikenda na stazi u Northemptonširu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*