BTCC raspisao tender za isporuku budućih TOCA motora

Organizator Britanskog šampionata turing automobila zvanično je uputio javni poziv za prikupljanje ponuda firmama zaintersovanim da ovoj seriji od 2022. godine isporučuju takozvane TOCA motore.

U pitanju su agregati koji ne nose ni potpis ni ime bilo kog od automobilskih brendova, a svojom konfiguracijom i arhitektonikom se potpuno uklapaju u BTCC tehničke propise.

To znači da motori moraju biti izvedeni po pravilniku za 2020: turboprehranjivani, dvolitarski, sa četri cilindra u nizu i direktnim ubrizgavanjem.

Uslov je da mogu biti montirani u svaki od modela prisutnih u šampionatu i raspoloživi bilo kojoj ekipi, a da istovremeno budu prilagođeni budućoj ugradnji hibridnih sistema, predviđenoj za period od 2022. godine.

Timovi britanskog turing prvenstva imaju izbor – da sami izrađuju motore za svoje automobile (uz samostalan izbor tjunera ili podršku proizvođača, ukoliko su za njega vezani), ili da kupe ili iznajme po definiciji rentabilne i pouzdane gotove agregate koje im obezbeđuje TOCA.

Aktuelni isporučilac BTCC “generičkih” motora je kompanija Svindon pogonske jedinice, prema ugovoru petogodišnjeg trajanja, koji ističe na kraju sezone 2021.

Firme koje žele da se prijave za sledeći petogodišnji ciklus (2022-2026) imaju rok do 20. januara da BTCC organizatoru dostave pismo o zainteresovanosti, a u junu će biti poznato ko je pobednik na upravo raspisanom tenderu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*