Bučer na pol-poziciji i na Olton parku, Turkington treći, Kamiš peti, Saton jedanaesti

Vozač Motorbejs “ford fokusa ST” Rori Bučer osvojio je drugu uzastopnu BTCC pol-poziciju, postigavši najbrži krug na današnjim kvalifikacijama na Olton parku.

Na “toboganu u Češiru” vođena je neizvesna borba za primat između Bučera i Džoša Kuka za volanom “honde sivik” BTC rejsinga.

Bučerov “ford” je za početak ovog vikenda opterećen balastom od 30 kilograma, dok je Kukova “honda” pošteđena dodatne težine jer vozač nije imao mnogo uspeha na Doningtonu i Brends Heču.

Odluka je pala u završnici: Kuk je prošao kroz cilj i zauzeo provizornu pol-poziciju, koju stotinu metara iza njega vozio je Bučer i vreme suparnika nadmašio je za 89 hiljaditih delova sekunde.

Škot je na Brends Heču propustio priliku da upiše prvu ovosezonsku pobedu uprkos startu s pol-pozicije. Na stazi u Kentu gume su mu pucale tri puta, što ga je verovatno koštalo mogućeg trijumfa.

“Izveo sam da auto radi za mene”, kazao je Bučer o kvalifikacijama na Olton parku. “Nisam izvezao prva dva kruga u prvom pokušaju. Napravio sam nekoliko grešaka i morao sam da odustanem od njih, pa sam zatim izvezao krug za svaki slučaj. U drugom pokušaju, moj inženjer je podizao presiju preko radija, a ja sam ponovo završio s pol-pozicijom. Fantastično.”

Kuk veruje da ima dobar trkački setap za “sivik”. I kvalifikaciona podešavanja bila su dovoljno dobra da izveze dva kruga koja mu u nedelju garantuju poziciju u prvom startnom redu trke 1.

Takođe, on je za 1,5 desetinku nadmašio danas trećeplasiranog Kolina Turkingtona, čiji je Vest Sari “BMW 330i M sport” opterećen maksimalnim balastom od 60 kg.

Petnaest hiljaditih iza aktuelnog prvaka završio je trostruki šampion serije Met Nil u “siviku”, koji sutra vozi svoju 699. BTCC trku. Njegov timski kolega iz fabričke postave Honde, Den Kamiš, obezbedio je peto startno mesto.

Nilova “honda” nosi tek 6 kg balasta, a Kamiš će se nositi sa 36 kg viška.

Džejk Hil je “sivik” starije generacije dovezao do šeste pozicije, a sedmoplasirani Tom Čilton postarao se za četiri “honde” u top 7 poretku.

Sa Čiltonom će iz četvrtog reda krenuti drugi Vest Sari pilot Tom Olifant, koji nosi balast od 48 kilograma. Njemu je provizorno pripadala treća pozicija, ali mu je krug izbrisan zbog nepoštovanja granica staze.

Poredak prvih deset kompletiraju Adam Morgan u “mercedesu A-klase” i Kris Smajli u “hjundaiju i30 N fastbek”.

Pretendentu na titulu Ešliju Satonu u kvalifikacijama sigurno nije bilo dosadno. U ranoj fazi sesije ispravio je ukosnicu, a kasnije mu je pokazana crna zastava zbog višestrukih prelaženja preko ivice piste. Pilot “infinitija” otud mora da se zadovolji 11. startnom pozicijom, s koje će mu biti obaveza da se probija uprkos balastu od 54 kg.

Neuspešne kvalifikacije izvezao je Tom Ingram. Vozač Spidvorks “tojote korole” imao je krug vredan devetog mesta, ali mu je on poništen. U sledećem, po svoj prilici sličnom pokušaju, desio mu se bliski susret sa “folksvagenom CC” Olija Brauna, koji je i sam bio u brzom krugu.

Ingramu ni kasnije nije uspelo da zabeleži istinski konkurentno vreme, pa će startovati petnaesti, s 42 kg dodatne težine na svojoj “tojoti”.

Sena Proktor je s drugim “hjundaijem” klasifikovan kao četrnaesti, a Ejden Mofat u drugom “infinitiju” na poziciji 21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*