Gudjir snabdeva BTCC od 2020.

Photo Clement MARIN

Gudjir se od 2020. uključuje u Britanski šampionat turing automobila i biće njegov ekskluzivni isporučilac pneumatika.

U pitanju je zapravo smena straže u okviru iste kompanije, jer je brend Danlop, višedecenijski BTCC partner, ionako vlasništvo kompanije iz Ejkrona, Ohajo.

Odluka o ulasku u BTCC deo je šireg marketinškog plana Gudjira u segmentima automobilskog sporta i ultravisokoperformantnih pneumatika, koji uključuje i 2019. izveden povratak trkanju u Svetskom endurans šampionatu.

BTCC je odabran kao drugi korak u sporskoj kampanji kompanije jer predstavlja platformu koja će demonstrirati tehnologije primenjive na širok spektar putničkih automobila, ali i marketinšku platformu usmerenu ka britanskim ljubiteljima visokoperformantnih automobila.

“Nedavni ponovni ulazak kompanije u auto-sport i predstavljanje Gudjir igl F1 supersport (Eagle F1 SuperSport) game pokazuju kako se brend uključuje u širi spektar inicijativa u visokoperformantnom automobilskom sektoru”, objasnio je direktor sportskog Gudjir odseka, Ben Krouli.

“BTCC je jedan od najvoljenijih i najčuvenijih šampionata na svetu i daće veliku priliku Gudjiru da se približi srcima i umovima ljubitelja auto-sporta.”

BTCC direktor Alan Gau izjavio je: “Gudjir ima ponosnu i bogatu prošlost u automobilskom sportu, koja se protegla na mnoge decenije i šampionate. Njihovo znanje potiče iz globalnog trkačkog programa i iskustva i to ih čini moćnim partnerom za napredak našeg šampionata. Ovo je takođe i idealna prilika za brend da se prikaže u najznačajnijem automobilskom prvenstvu u Britaniji.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − two =