Ingram i “tojota korola” najbrži na predsezonskom BTCC testu na Silverstonu

Ostavši dosledan sebi, BTCC je 17. marta održao prezentaciju šampionata i kolektivni predsezonski test premijernim izlaskom na Silverston internacionalnu stazu, ali bez prisustva publike.

Prema kombinovanim vremenima probe organizovane u dve sesije od po tri sata, apsolutno najbrži krug izvezao je Tom Ingram, pilot “tojote korole” ekipe Tojota gazu rejsing UK. Njemu će predstojeća sezona biti druga u kokpitu ovog japanskog modela.

Ingramov čas slave stigao je na inače bržoj popodnevnoj sesiji, kada je zaustavio štopericu na 1:06.171.

S minimalnim zaostatkom od 51 hiljaditinke, drugo mesto zauzeo je Džejk Hil u “hondi sivik FK2” MB motorsporta, koji je diktirao tempo u jutrarnjoj fazi treninga. Hil je 2019. na Nokhilu zabeležio prvu BTCC pobedu u karijeri, a za 2020. prešao je u tim čiji je vlasnik Mark Blandel.

Treće mesto pripalo je Denu Kamišu, pilotu fabričke FK8 “honde” Halfords Juasa rejsinga, koji je za Ingramom kasnio 0.319 sekundi. BTCC takmičari generalno su opravdali očekivanja, pa su prva šesnaestorica stala u jedan sekund.

“Svakako mi je zadovoljstvo što sam izvezao prvi najbrži krug sezone”, kazao je Ingram. “Dopada mi se Silverston internacionalna staza, simpatična mala pista koja bi trebalo da omogući dobro i uzbudljivo trkanje zahvaljujući svojoj mešavini brzih, srednjebrzih i sporih sekcija.”

“Videli smo da su rastojanja bila zaista mala, to je skoro identično onome što viđamo na Silverston nacionalnoj stazi. Izvezli smo mnogo krugova, ukupno skoro 100, što nam je omogućilo da proradimo veliki deo našeg planiranog programa. Osećaj u automobilu je zaista dobar, s “korolom” smo definitivno izveli veliki korak napred preko zime, a najbolje je što znamo da iz nje možemo da izvučemo još. Nalazimo se u veoma dobroj poziciji.”

Aktuelni nezavisni šampion Rori Bučer prešao je u Motorbejs i za volanom novog “ford fokusa ST” postavio je četvrto vreme dana (+0.441).

Samo 73 hiljaditinke iza njega završio je Kolin Turkington, petoplasiran u “BMW-u 330i M sport”. Branilac titule, trkač iz Alstera se ove sezone trka za rekordni peti BTCC naslov i status najuspešnijeg pilota u istoriji šampionata.

Do šestog mesta stigao je Sena Proktor u novom “hjundaiju i30 fastbek” Exceler8 motorsporta (+0.609), a sedmi je bio Turkingtonov kolega Endrju Džordan (+0.656), zahvaljujući krugu izvezenom na jutarnjoj sesiji.

Zahvaljujući Exceler8 motorsportu brend Hjundai se prvi put pojavljuje u najvažnijem prvenstvu na Ostrvu.

Trostruki BTCC šampion Met Nil očigledno se oporavio se od preloma i povreda stečenih zimus pri padu s mauntinbajka. Veteran kojem predstoji 20. sezona u seriji dovezao je FK8 “sivik” do pozicije osam (+0.754).

Šampion iz 2017. Ešli Saton ove godine se trka u “infinitiju Q50” tima Lejzer tuls. Na debiju za novu ekipu on je zabeležio deveto vreme, iako je vozio samo po podne i prešao tek 9 krugova.

Poredak najbržih deset kompletirao je Kris Smajli u drugom “hjundaiju”.

Džejson Plejto je s PMR “voksol astrom” klasifikovan kao šesnaesti, mesto ispred Toma Čiltona u FK8 “hondi”, dok je povratnik u BTCC Met Džekson sa drugom “astrom” dospeo do 24. mesta.

Kako smo već pisali, BTCC organizator je pauzu između prve i druge tročasovne ture vožnji iskoristio da objavi kako zbog covid-19 pandemije i pratećih uputstava države otkazuje prve tri runde šampionata, Donington park, Brends heč i Silverston (nacionalni).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 1 =