Ingram i “tojota” na pol-poziciji na Brends Heču

Jakob Ebrey Photography

Vozač “tojote korole“ Tom Ingram je osvajač pol-pozicije za finale Britanskog šampionata turing automobila, koje se vozi na Indi konfiguraciji Brends Heča.

On je na vlažnoj stazi s krugom od 54,960 bio za samo dve stotinke brži od Rorija Bučera u “ford fokusu“

“Bilo je superklizavo i sesija je bila teška. Bilo mi je potrebno neko vreme da uđem u ritam, staza se mnogo promenila od treninga do kvalifikacija i zapravo smo jurili setap. Moj trkački inženjer je predložio neke izmene i one su se pokazale pravim”, kazao je Ingram, kome je pol-pozicija na Brends Heču prva u 2020.

Na trećem mestu našao se Ešli Saton u “infinitiju Q50“. On je izjavio da je sačuvao još nešto u rezervi jer nije želeo da rizikuje udes koji bi izazvao prekid kvalifikacija, a njemu izbrisao najbrži krug.

Iako se dva puta okretao na stazi, Den Kamiš u “hondi sivik“ je bio četvrti, tako da su četvorica od petorice kandidata za titulu u samom vrhu.

Jedini koji nedostaje je lider šampionata Kolin Turkington koji je bio “tek“ osmi, sa zaostatkom od četiri desetinke za vremenom pol-pozicije. Aktuelni šampion i lider serije kazao je da je morao da “zavrne šiju” “BMW-u” da bi obezbedio mesto u četvrtom startnom redu.

Oli Džekson u “fordu“ je bio peti, Džejk Hil u FK2 “hondi“ šesti, dok se na sedmom mestu našao Met Nil u drugom oficijelnom FK8 “siviku“.

Pol Rivet u “audiju“ bio je fantastičan deveti u tek drugom BTCC nastupu, dok sa pozicije deset kreće Džoš Kuk u “hondi“.

Kvalifikacije su prekidane čak tri puta, a poslednja crvena zastava označila je i njhov prerani kraj. Prvi prekid izazvao je Sena Proktor, koji je slupao svoj “hjundai” na Druids krivini. Drugi je skrivo Hil, sletevši s piste na Padok hilu, a treći Karl Bordli, koji se okrenuo i zaglavio u šljunku na istom mestu.

Svim izazivačima prekida brisani su najbrži krugovi – Hil bi bez toga imao peto vreme u kvalifikacijama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*