Kamiš i “sivik” na pol-poziciji na Trakstonu, Turkington startuje osmi, Saton jedanaesti

Vozač oficijelne “honde sivik“ Den Kamiš osvojio je pol-poziciju za peti trkački vikend Britanskog šampionata turing automobila, koji se vozi na stazi Trakston.

Kamiš je na kvalifikacijama nastavio dominaciju koju je prikazao na prethodno vožena dva treninga, a kao njegov najbliži pratilac pokazao se vozač “tojote“ Tom Ingram, samo 92 hiljadtinke sporiji.

Treće kvalifikaciono vreme postavio je Kamišov timski kolega, Met Nil (+0.142).

Kamišovo vreme od 1:15.201 (novi najbrži BTCC krug na Trakstonu) bilo je toliko impresivno da je vozač “sivika“ finalne minute kvalifikacija proveo u garaži.

Adam Morgan u “mercedesu“ je ostvario četvrto vreme (+0.159), Džejk Hil u “hondi“ je bio peti (+0.262), dok se na šestom mestu našao Rori Bučer u Motorbejs “fordu“ (+0.452).

Tom Čilton je u BTC “siviku” kasnio nepunih pola sekunde i nije mogao bolje od sedmog mesta, dok se lider šampionata Kolin Turkington u “BMW-u“ s maksimalnim balastom našao na osmoj poziciji.

Prvih deset su kompletirale Čiltonove timske kolege Majkl Kris i Džoš Kuk u “hondama”.

Turkingtonov najbliži pratilac u borbi za titulu, Ešli Saton u “infinitiju“, zabeležio je 11. mesto, jednu poziciju ispred Kolinovog timskog kolege Toma Olifanta.

Sedmi startni red na prvoj trci okupiraće vozači “hjundaija”, Sena Proktor ispred Krisa Smajlija.

Povratnici u seriju, Rob Ostin u PMR “voksol astri“ i Tom Onslou-Kol u “folksvagenu CC“ Tima HARD zavšili su na pozicijama 16, odnosno 24.

Prva trka je na programu sutra od 12:40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*