Kolard ostao bez Vest Sari BTCC sedišta, razmatra opcije za 2019.

Iako je šampionski BTCC tim Vest Sari rejsing ove nedelje objavio ime samo jednog od trojice svojih vozača za 2019. (u pitanju je Tom Olifant), već se zna da među preostalom dvojicom neće biti doajena serije Roba Kolarda.

Kolard se trkao za Vest Sari vozeći njegove “MG” automobile 2005. i 2006, a različite BMW modele neprekidno od 2010. U karijeri ima privatnički BTCC naslov iz 2003. godine.

Ostavši bez WSR angažmana, veteran kaže da mu je preostalo da razmatra preostale opcije za 2019.

Kolard je zadobio potres mozga na otvaranju druge BTCC polusezone 2018. na Snetertonu, pa je iz medicinskih razloga bio prinuđen da izostane sa preostale četiri runde šampionata, na Rokingemu, Nokhilu, Silverstonu i Brends Heču. U tom periodu, za volanom “BMW-a 125i M sport” odmenio ga je sin Riki.

“Razume se, veoma sam razočaran što sam izgubio sedište u Vest Sari rejsingu posle toliko godina provedenih u ekipi i posle tolikih uspeha koje smo zajedno postigli”, kazao je 50-godišnji Rob Kolard.

“Međutim, šaljem najbolje želje Tomu Olifantu i želim mu uspešnu sezonu.”

“Ovo znači da sam sada na tržištu i da mogu da razmotrim sve svoje opcije, bilo one u Britanskom turing šampionatu, bilo one u Britanskom GT prvenstvu.”

“U mogućnosti sam da istražim pravce koje ranije nisam ni posmatrao, biće ovo uzbudljiva vremena. Spreman sam za borbu, željan sam vožnje i gledam samo unapred.”

Kolard je u Britanskom turing prvenstvu debitovao još 2000 godine, u tadašnjoj B klasi serije. Prvu pobedu u apsolutnoj konkurenciji zabeležio je 2005. na Nokhilu, vozeći “MG ZS” Vest Sari rejsinga.

U BTCC karijeri osvojio je ukupno 15 trka, od kojih 13 za volanom nekog od BMW modela, a 14 kao pilot tima WSR.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + 16 =