Kuk i Ingram blistali na Kroftu, Turkington i Saton doživeli drame

Tokom BTCC vikenda na Kroftu prve dve trke osvojio je vozač BTC rejsing FK8 “honde sivik” Džoš Kuk, a treću Tojotin pulen Tom Ingram, dok su dva pretendenta na titulu, prvenstveno Kolin Turkington, zatim i Ešli Saton, doživeli dramatične trenutke i razočaranja.

Osvojivši pol-poziciju, Kuk je postavio temelj za svoja dva trijumfa. U obe pobedničke trke vodio je od starta do cilja i pokazao je šta može kada mu vikend protekne bez nevolja. Prvi sprint vozio je bez balasta, a drugi s maksimalnih 60 kilograma viška.

Ingram je u kvalifikacijama bio najbrži, ali se ispostavilo da je klirens njegove “korole” bio niži od propisanog. Zato je nedelju započeo iz poslednjeg startnog reda i igrao je na duge staze: napredovao je u trkama 1 i 2, da bi punu satisfakciju ostvario slaveći u trci 3.

U trci 1, voženoj po pisti vlažnoj od noćne kiše, Kuk je trijumfovao ispred FK2 “sivika” Džejka Hila. Njih dvojica borili su se tokom svih 15 krugova, a u prolazu kraj karirane zastave razdvajalo ih je 0.653 sekunde.

Turkington je počeo sa 54 kg balasta u “BMW-u”. Pratio je Hilov “sivik”, ali je priznao da je morao da preteruje da bi održao tempo, pa se usredsredio na to da osigura treće mesto na cilju. Malo je ko mogao da zna da će mu taj podijum biti jedini ozbiljan plasman celog vikenda i da će ostatak dana proteći očajno.

Lider prvenstva Ešli Saton rano je upao u nevolju. S “infinitijem” na maksimalnom balastu od 60 kg, on je odmah napredovao dva mesta, ali ga je u prvom krugu okrenuo “ford fokus” Rorija Bučera.

Saton je pao na 14. poziciju, a onda je izveo jednu od svojih karakterističnih povratničkih vožnji i trku je završio kao peti, poziciju iza Bučera. Naknadnom odlukom vozač “forda” je kažnjen pomeranjem za jedno mesto, pa je Saton rangiran kao četvrti.

Tom Čilton je dovezao “hondu” do šeste pozicije, ispred veterana Meta Nila u sestrinskom automobilu. Osmo mesto pripalo je Bobiju Tompsonu u “audiju”, prvih 10 zaokružili su Adam Morgan u “mercedesu” i Den Kamiš u drugom Halfords Juasa “siviku”.

Turkingtonov BMW kolega Tom Olifant bio je jedanaesti, a Ingram je napredovao 12 mesta u odnosu na start i stigao je do pozicije 13.

Kuk je osvojio i drugu trku, mada u njoj nije prvi video kariranu zastavu. Njega je Nil sa 30 kg lakšim “sivikom” napao u poslednjem krugu, odgurnuo ga i dospeo na vrh. Sudije su reagovale kažnjavajući BTCC veterana zbog tog manevra dodatkom 7 desetinki, dovoljno da ne pobedi prvi put od 2018, već da završi drugi.

Treće mesto pripalo je Hilu, a Ingram je izveo svoj novi veliki korak napred i na cilj je stigao četvrti. Iza njega su se poređale Kamiševa i Čiltonova “honda”, peti “sivik” u top 6 poretku. Olifant je iščupao sedmu poziciju za Tim BMW, ispred Tompsonovog “audija”, “hjundaija” Sene Proktora i “BMW-a” serije 1 koji je vozio Stiven Dželi.

Turkington je već u prvoj krivini napravio nekarakterističnu grešku na kočenju, bacio je svoj “BMW 330i M sport” u šljunak, pa u ogradu i izazvao intervenciju sigurnosnog vozila. Tom prilikom, on je potkačio i Bučerov “fokus”, ovaj je otišao u boks, vratio se i upisao poen za najbrži krug.

Saton nije iskoristio Turkingtonov kiks. Pokušao je napad na tada drugoplasiranog Hila, ali se sudario s “hondom” i na njegovom “infinitiju” je pukla guma. Saton je sleteo sa staze, otišao u boks i priključio se trci s krugom zaostatka, da bi bio klasifikovan kao poslednji, dvadeseti.

U trećoj trci je s pol-pozicije krenuo Čilton, ali je glavna zvezda bio Ingram. On je startovao treći, odmah za sobom ostavio Kamiša, a nije mu dugo trebalo da prestigne i Čiltona. U trećem krugu ozbiljan udes doživeo je Tompson. U borbi sa Proktorom, njemu je “ponestalo staze”, “audi” je sišao na travu, klizao po njoj, potom se zario u blato, dramatično isprevrtao i završio na krovu. Vozač je izašao iz demoliranog automobila bez vidljivih povreda, a sigurnosno vozilo je preuzelo kolonu.

Ingram je kontrollisao zbivanja na restartu, a Kamiš je posle pet krugova pokušavanja preoteo drugo mesto Čiltonu. Jorkšircu više nije preostalo vremena da prestigne pobedničku “tojotu”, mada se u završnici puno trudio da to izvede. Ingramov poduhvat je još značajniji jer su se na “koroli” napred desno pojavile ozbiljne vibracije.

Podijum je kompletirao Čilton, četvrti je bio Nil, koji se jedva održao ispred Satona. Vozač “infinitija” je u novoj blistavoj povratničkoj vožnji napredovao 15 mesta.

Iza Satona su se poređali Olifant, Hil, Kuk (sa oštećenim “sivikom”), Proktor i Ejdan Mofat u drugom “infinitiju”.

Nova katastrofa snašla je Turkingtona. Posle odustajanja u trci 2, trkač iz Alstera je u prvom krugu trećeg sprinta imao bliski susret s “fordom” Olija Džeksona, posle čega je na “BMW-u” pukao kraj spone. Kolin je skrenuo u boks radi opravke, izgubio je četiri kruga, a na pistu se vratio da bi upisao bod za najbrži krug, u čemu je uspeo.

Posle vikenda punog preokreta, incidenata i malera, Saton je i dalje prvi na tabeli sa 264 boda. Njegov prvi pratilac sada je Kamiš, koji je na Kroftu zabeležio tri top 10 rezultata i ima samo 7 poena manje u generalnom.

Turkington je skliznuo na treće mesto, za liderom zaostaje 12 poena, Ingram je sa 29 bodova manje od Satona održao svoju kampanju u životu.

BMW vodi u proizvođačkom, a Tim BMW u ekipnom poretku.

Do kraja šampionata preostali su još Sneterton i Brends Heč, na kojima se može osvojiti još najviše 134 poena. Runda na Snetertonu na programu je 24. i 25. oktobra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*