Na Brends Heču dve BMW pobede, jedan trijumf Honde

Jakob Ebrey/BMW

Na današnjim trkama druge BTCC runde voženim na Brends Heču slavili su Den Kamiš za Halfords Juasa Hondu, Kolin Turkington i Tom Olifant za Tim BMW (Vest Sari rejsing).

Kamiš je osvojio prvu trku na GP konfiguraciji staze, i to posle gumi-defekta koji je snašao vlasnika pol-pozicije, maleroznog Rorija Bučera.

Bučer je s Motorbejs “fordom” predvodio kolonu od gašenja semafora pa tokom prvih 12 od izvorno predviđenih 15 krugova i izgledalo je da može da se odbrani od Kamišovog “sivika”. Ovom tandemu je prišao i Kolin Turkington, koji je s “BMW-om” startovao peti, te se bitka na vrhu pretvorila u tromeč.

Sigurnosni auto se na stazi pojavio zbog udarca Meta Nila u ogradu, što je bio ishod njegove borbe za 17. mesto s “infinitijem” Ejdena Mofata. U to vreme Bučer je bio 7 desetinki ispred Kamiša.

Ukupna distanca povećana je na 18 krugova, restart je izveden 3 kruga pre kraja. Kamiš je napao Bučera, a ovom je eksplodirala prednja leva guma i trku nije mogao da završi. Identičnu eksploziju pneumatika Škot je doživeo i na prvom subotnjem treningu.

Kamiš je nesmetano došao do druge ovosezonske pobede, i to u “hondi” opterećenoj balastom od 54 kg. Osam desetinki iza njega na cilj je stigao Turkington, čiji je auto nosio maksimalnih 60 kg viška.

Posle Bučerovog odustajanja, kakvo-takvo zadovoljstvo timu Motorbejs doneo je Oli Džekson, koji je svoj “fokus” bez balasta dovezao do trećeg mesta, dve sekunde iza pobednika.

Džeksona su u sprintu do karirane zastave ispratili Tom Ingram u “tojoti”, Tom Čilton u “hondi” i Ešli Saton u “infinitiju”. Saton je do šestog mesta stigao posle starta s pozicije 14.

Kao sedmi je klasifikovan “hjundai i30 N” Sene Proktora, poziciju za njim osvojio je Tom Olifant u drugom “BMW-u” Vest Sari rejsinga. Olifant je u prvom krugu trke zbog kontakta skliznuo do 15. mesta, da bi do cilja napredovao sedam pozicija.

Drugi sprint pripao je Turkingtonu. On je na startu iskoristio BMW zadnji pogon i prestigao vlasnika pol-pozicije Kamiša, a ovaj je privremeno pao na četvrto mesto.

Turkingtonov prvi pratilac bio je Ingram, Kamiš se vremenom konsolidovao kao treći, s Džeksonovim “fokusom” iza leđa. U takvom poretku vozači su dočekali drugu današnju intervenciju sigurnosnog automobila, potrebnu da bi se dva automobila uklonila iz šljunka.

Tri kruga pre kraja, Kamiš je sleteo s piste zbog kvara servoupravljača i pao na začelje kolone. Bez obzira na balast od 54 kg, Turkington je utekao Ingramu i prošao pored karirane zastave 3.222 sekunde pre njega.

Trećeg mesta dočepao se Saton (+6.546), a Džeksona je obišao i timski kolega Bučer, koji je posle eksplozije gume u trci 1 izveo upečatljiv proboj s 25. startne do četvrte pozicije na cilju.

Iza para “fordova” završio je šestoplasirani Adam Morgan u “mercedesu”, pozicije 7 i 8 popunili su Olifant i Proktor. Čilton nije završio trku zbog kvara servoupravljača.

Voljom žreba, pol-poziciju za treći sprint dobio je Ejden Mofat u “infinitiju”, ali je u njemu vodio samo jedan krug, dok su protagonisti trke bili Olifant, Saton i Bučer.

Kao i u trci 1, Bučer je otpao zbog nove eksplozije prednje leve gume, i to opet tri kruga pre kraja. U bici automobila sa zadnjom vučom slavio je Olifant, prvi put u BTCC karijeri, odolevši svim Satonovim napadima i stigavši na cilj 0.324 sekunde pre njega.

Na najniži stepenik podijuma izašao je Stiven Dželi u “BMW-u” serije 1. Mofat je upisao četvrto mesto, a Turkington je na inverznom startu bio dvanaesti, da bi posle 15 krugova i sa 60 kg balasta na cilj stigao peti.

Šesto mesto pripalo je Nilu, Čilton je bio osmi, a Proktor je posle gubitka kontrole i kontakta u ranoj fazi trke uspeo da spase poziciju devet. Kamiš je parkirao “hondu” posle sedam izvezenih krugova, Džekson je bio na putu ka plasmanu u prvih osam, ali je njegov “fokus” sleteo sa staze dva kruga pre kraja.

Posle drugog BTCC takmičarskog vikenda u vozačkom plasmanu i dalje vodi Turkington sa 95 bodova, drugoplasirani Saton ima 79, slede Olifant (70), Ingram (67) i Kamiš (61).

U ekipnom poretku vodi Tim BMW, a BMW se izdvojio na čelu proizvođačke tabele sa 53 boda više od Honde.

Sledeća BTCC runda vozi se 22. i 23. avgusta na Olton parku u Češiru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*