Nil: Udario sam u drvo kao da sam imitirao Supermena, ali biću spreman za pobedu na otvaranju BTCC sezone!

Trostruki osvajač Britanskog šampionata turing automobila Met Nil teško je povređen u mauntinbajk udesu, ali je najavio da će biti spreman za otvaranje nove sezone krajem marta na Donington parku.

Veteran od 53 godine udario je u drvo prilikom vožnje kroz šumu s prijateljima i završio je u bolnici sa polomljenom ključnom kosti, višestrukim frakturama ramena, prelomljenim rebrom, probijenom plućnom maramicom i kolapsom plućnog krila.

Vlasnik i vozač Tima Dajnemiks – fabričke BTCC postave Honde – već se nalazi na kućnom oporavku i razmišlja o predstojećim takmičarskim obavezama. Njegova ekipa u prve test vožnje krenuće u februaru, u kojima turing as neće moći da učestvuje.

“Lekari su mi kazali da ću definitivno propustiti predsezonske testove”, ispričao je Nil. “Međutim, trebalo bi da se vratim na vreme za Donington i osvojiću prvu trku godine. Upamtite šta sam vam rekao!”

Pobednik 63 BTCC trke detaljnije je opisao udes koji ga je smestio u bolnicu, začinivši priču minijaturnom dozom ostrvskog humora.

“Nalazili smo se na veoma strmoj nizbrdici, toliko brzoj da jednostavno ne možete da se zaustavite, nema šanse.”

“Pao je tip koji je vozio ispred mene, a ja sam bio tačno na njegovom tragu. Imao sam izbor – ili da ga pregazim, što bi ga povredilo, ili da pokušam da ga izbegnem. Pogledao sam ulevo, video sam da je tu drvo, ali i da postoji putanja i mislio sam da bih mogao da je iskoristim da se iz toga izvučem.”

“Međutim, kako sam skrenuo s puta, zemlja je bila veoma mekana. Prednji točak mog bicikla se zakopao, što je mene prebacilo preko volana. Udario sam u drvo kao da sam imitirao Supermena, i to prvo ramenom, to je prourokovalo povrede.”

“Petnaest centimetara ulevo i prošao bih neozleđen. Petnaest centimetara udesno i u drvo bih udario čelom, tako da je moglo da bude i gore.

Opisani incident Nilu nije ubio želju za mauntinbajk avanturama i već je naručio novi bicikl. Njemu je u kućnoj poseti bio bivši timski kolega iz Honde, Gordon Šeden.

BTCC sezona 2020. startuje rundom na Donington parku, 28. i 29. marta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 + seven =