Olifant nastavlja s Timom BMW u BTCC sezoni 2020.

Britanski pilot Tom Olifant nastaviće da brani boje Vest Sari rejsinga i fabričkog Tima BMW u BTCC kampanji 2020.

Njemu će to biti druga sezona u najznačajnijem prvenstvu na Ostrvu, a cilj mu je da upiše i prvu pobedu u šampionatu.

Bivši šampion Đineta superkupa, 29-godišnji Olifant se 2019. pridružio ekipi Dika Benetsa i prvi put je u kokpit novog “BMW 330i M sport” seo u martu, deset dana pre početka prvenstva.

Sezonu je završio kao jedanaesti u generalnom i drugi u Džek Sirs (ruki) trofeju. Na Donington parku je izašao na treći stepenik podijuma, dok je na Olton parku taj rezultat poboljšao i na cilj trke 3 stigao drugi.

Čak devet puta se kvalifikovao u prvih 10, što nije postigao nijedan drugi BTCC vozač. U drugoj polusezoni upisao je tri najbrža kruga, a svojim ukupnim rezultatima pomogao je Timu BMW da osvoji proizvođački naslov.

Potvrda Olifantovog statusa znači da fabrička BTCC BMW postava ostaje u nepromenjenom sastavu – prva violina tima bio je i ostaje četvorostruki i aktuelni šampion Kolin Turkington.

“Nastavljam sa Timom BMW i 2020, ne mogu biti srećniji”, kazao je Olifant. “Uživao sam u svakoj sekundi trkanja s njima ove godine, to je fantastičan tim i zaista su mi pomogli da se razvijem kao vozač.”

“Uz iskustvo i stručnost Vest Sari rejsinga, osećam da sam tokom cele kampanje napredovao kao BTCC vozač, a par izlazaka na pobednička postolja bili su najsjajnije tačke godine. Te performanse mogu da unapredim u 2020, a sa “BMW-om 330i M sport” trkaću se u najboljem automobilu na startnoj rešetki. Za iduću godinu imamo predviđen opsežan predsezonski test program, ubeđen sam da mogu da startujem iz trka i da od prve trke jurišam na pobede.”

Komentar je imao i direktor ekipe Dik Benets: “Od prvog časa kada je Tom vozio novi “BMW”, bilo je jasno da će mu goditi povratak u automobil sa zadnjim pogonom. Njegov godišnji napredak bio je moćan, upoznavao je automobil i sve bolje je sarađivao sa svojim inženjerom. Niko se češće od njega nije kvalifikovao u prvih deset, u drugoj polusezoni je izvezao najviše najbržih krugova i prvi put je vodio jednu trku. Kad sabere ono što je naučio u 2019. i zimski razvoj “BMW-a” serije 3, Tom će biti još jači u 2020.”

Predstojeća sezona, 63. u BTCC istoriji, startuje 28. i 29. marta na Donington parku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*