Otkrili karte: BMW u crnom za BTCC kampanju 2020.

Šampionska fabrička BMW postava izaći će na staze Britanskog turing šampionata 2020. u dominantno mat crnim automobilima “330i M sport”, čija nova livreja kombinuje i tradicionalne “M” sportske boje bavarskog proizvođača.

Postavu Tima BMW čine šampion Kolin Turkington, Endrju Džordan i Tom Olifant.

U 2019. su novi “BMW-i” serije 3 sezonu otvorili pobedivši u 9 od prvih 14 trka, što je dominacija modela kakva u najvažnijem prvenstvu na Ostrvu nije viđena skoro 15 godina.

U krajnjem bilansu, osvojene su vozačka i proizvođačka titula (šesta za marku iz Minhena), a auto je za 2020. dodatno unapređivan.

“Preduzeli smo seriju poboljšanja s ciljem da unapredimo performanse, a da ne ugrozimo impresivnu pouzdanost koju smo imali prošle godine”, objasnio je šef ekipe Dik Benets. “Dosadašnjih pet test dana bili su izazovni, ali produktivni i tačno smo tamo gde smo i planirali da budemo.”

Turkington je četvrtim naslovom izjednačio postojeći istorijski rekord i u dolazećoj sezoni voziće za petu krunu (na engleskom je to zgodan slogan: ‘drive for five’). Tim brojem ne može se pohvaliti niko i peta titula bi ga izdigla na neprikosnoveno prvo mesto na večnoj listi šampionata. Pilot iz Severne Irske je sve svoje naslove (2009, 2014, 2018, 2019) stekao za volanom bavarske mašinerije.

Aktuelni viceprvak Džordan je 2019. bio jedan od najozbiljnijih Kolinovih suparnika, da bi na kraju sezone ostao na dva boda do trona. Sa osvojenih pet trka bio je najtrofejniji vozač pošle godine, a u kampanji 2020. prvi put vozi pod zastavom zvaničnog Tima BMW.

Olifant se prošle sezone vratio zadnjoj vuči i u svojoj drugoj BTCC godini upisao je dva izlaska na podijum i krugove provedene u vođstvu.

Pred očima javnosti ekipa će se premijerno pojaviti na BTCC medija danu na Silverstonu 17. marta, dok će takmičarska sezona od ukupno 30 trka početi na Doningtonu 28. i 29. marta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + 12 =