Privatnički BTCC šampion u 2020. vozi Motorbejsov “fokus RS”

Osvajač Britanskog turing šampionata 2019. u konkurenciji nezavisnih takmičara, Rori Bučer, ove godine će se trkati u “ford fokusu RS” ekipe Motorbejs performans.

Škotski trkač, inače zet Gordona Šedena, brošle godine je izvezao odličnu BTCC sezonu u “hondi sivik FK2”. Upisao je tri pobede i još tri izlaska na podijum, a u konačnom apsolutnom poretku klasifikovan je kao peti apsolutno.

Bučer je u Britanskom turing prvenstvu debitovao 2017. upravo u timu Motorbejs, kao zamena za povređenog kolegu. Tada je vozio parcijalni program od četiri takmičarska vikenda, a dve naredne sezone proveo je u timu AmD tjuning.

Odluku o novoj saradnji s ekipom s kojom je počeo BTCC avanturu 32-godišnji Škot opisao je kao pravi izbor: “Direktor Dejvid Bartram i Motorbejs uveli su me u BTCC svet i meni je ovaj povratak kao dolazak kući.”

“Postoje vrlo uzbudljivi planovi za sezonu 2020. i motiviše me što od prvog koraka učestvujem u njima. Iskusio sam slavu osvojivši privatničku titulu, to je bilo veliko postignuće, ali sad su mi vidici širi. Želim još pobeda, a apsolutna titula je moj cilj.”

“Znam da možda nemam turing iskustvo kakvo imaju neki drugi momci na startnoj rešetki, ali neumorno radim kako bih upio sve informacije, kako bih pokrenuo i sebe i Motorbejs unapred, na putu ka najvećim trofejima do kojih možemo da stignemo.”

Motorbejsu će 2020. biti deveta sezona u kojoj kao takmičarski automobil ima “ford fokus”. Bučerov timski kolega biće 35-godišnji Oli Džekson.

“Više puta sam izjavio da je Bučer bio samo “na pozajmici” i da će nam se jednog dana vratiti, drago mi je što mogu da mu poželim dobrodošlicu”, komentarisao je Bartram.

“S njim smo ranije sarađivali u GT kategoriji, uverili smo se u njegove sposobnosti i to nas je navelo da mu omogućimo BTCC debi 2017. Veoma pomno smo pratili njegov dalji napredak. Tokom protekle dve sezone naučio je mnogo i sazreo je u vozača sposobnog za juriš na titulu.”

“Oli i Rori su sjajan par za rad i samouvereni smo uoči nove sezone.”

BTCC 2020. startuje za 53 dana, otvara ga runda na Donington parku 28-29. marta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen + 13 =