Saton na Nokhilu slavio dva puta, Bučer jednom

Britanski šampionat turing automobila vozio je na Nokhilu svoj četvrti takmičarski vikend u 2020, a trke su osvajali Eš Saton u “infinitiju” i Rori Bučer u “fordu”.

Saton je u trci 1 startovao s pol-pozicije i izvojevao je pobedu zadržavši za sobom “BMW” aktuelnog i četvorostrukog šampiona Kolina Turkingtona.

Saton je na početku stvorio prednost veću od 1,5 sekunde, ali je njegov trud posle pet krugova neutralisala intervencija sigurnosnog vozila. Ona je izazvana je izletanjem Džoša Kuka, čija se “honda sivik” otrgla kontroli u vreme borbe sa Tomom Olifantom, a onda se zadnjim delom zabila u ogradu.

Turkington je kao senka pratio Satona tokom preostalih 18 krugova trkanja pod zelenom zastavom, razmak je bio u zoni od oko pola sekunde. As iz Alstera je u poslednjem krugu pokušao napad na ukosnici, ali je “infiniti” prvi prošao kroz cilj sa 0.350 sekundi prednosti.

“Kolin je bio tu, ali smo jedva uspeli da održimo tu razumnu prednost koja nam je bila potrebna, tako da nije mogao da izvede potez”, kazao je Saton posle svoje treće pobede u 2020. “Početni plan je bio da pokušamo da mu odmaknemo, ali je sigurnosni auto to onemogućio. Moj restart je bio čist i održavao sam prednost. Recimo da je sve bilo pod kontrolom.”

Turkington nije bio spreman sve da rizikuje zbog pobede: “Nije bila poenta u tome da opreznost bacimo u vetar, već da obezbedimo dobar rezultat.”

Najniži stepenik podijuma pripao je Džejku Hilu, koji je u “hondi sivik” stare FK2 specifikacije odbio sve napade Toma Ingrama u “tojoti koroli”.

Sličnu defanzivnu bitku vodio je i petoplasirani Bučer, odolevši fabričkoj FK8 “hondi” Dena Kamiša. Kamiš je u trci imao i bolje izglede, reflektovao je na drugu poziciju i ugrožavao Turkingtona, ali je posle kontakta sišao u šljunak, pa su ga obišli Hil, Ingram i Bučer.

Vodeća šestorka je poprilično odmakla pratiocima, a sedmo mesto osvojio je Met Nil u drugoj Halfords Juasa “hondi”.

Njega su sledili Olifantov drugi fabrički “BMW 330i”, Ejden Mofat u drugom “infinitiju” i Stiven Dželi, koji je u poslednjim metrima zahvaljujući zadnjem pogonu “BMW-a 125i” dobio dvoboj sa “hondom” Toma Čiltona.

U trci 2 Saton je ponovo savladao Turkingtona. Shodno rezultatima prve vožnje, Satonov “infiniti” je dobio 50 kg balasta i kretao je s pol-pozicije, hendikep Turkingtonovog “BMW-a” spušten je na 54 kg.

Ova dva pilota opet su vodila glavnu reč, scenario je bio isti, a i poredak na cilju. Saton je vodio, Turkington ga je sve vreme pritiskao, međutim “infiniti” se održao na čelu od gašenja semafora do karirane zastave.

Najveću šansu trkač iz Alstera imao je u prvom krugu, ali mu napad nije uspeo jer je Saton u krivini imao prednost unutrašnje putanje.

U ranoj fazi trke ponovo je intervenisao sigurnosni automobil, a posle restarta, Ingram se priključio vodećem dvojcu, dok je njega samog ugrožavao Kamiš.

Novi izlazak sigurnosnog vozila pretvorio je ostatak sprinta u juriš od 11 krugova. Turkington je bio uporan, ali se pet krugova pre kraja čak i njemu dogodila greška. Saton je odmakao na skoro pun sekund, da bi na kraju pobedio s prednošću od gotovo sedam desetinki.

“Presrećan sam zbog ovoga”, rekao je dvostruki slavljenik sa Nokhila. “Mislim da mogu da kažem da je “infiniti” najbolji turing auto koji sam ikada vozio. Najveća briga bio mi je start, a posle toga je glavno bilo da zadržim Kolina za sobom. On je neprekidno bio tu, stalno sam morao da gledam u retrovizore, ali je napravio sitnu grešku i to mi je dalo prostora da se opustim i dovezem se do cilja.”

Ingram je nadmašio Kamiša i osvojio treće mesto. Peti na stazi, odmah iza timskog kolege, bio je Nil, kasnije kažnjen zbog neregularnog starta i klasifikovan kao petnaesti. Peta pozicija pripala je Mofatu, koga su na cilju sledili Olifant, Čilton, Hil, Kris Smajli u “hjundaiju” i Bučer. Bučer i Hil su u međusobnom duelu sleteli s piste i prošli kroz šljunak, pa su završili lošije nego što je izgledalo da mogu.

Voljom žreba, pol-pozicija za treći sprint pripala je Seni Proktoru u drugom “hjundaiju”. Njega je na startu odmah savladao Bučer, ali je trka prekinuta zbog karambola u drugom krugu. Udes je započeo Oli Džekson, koji se okrenuo kad je točak njegovog “fokusa” zablokirao posle kontakta s “mercedeom” Adama Morgana. U Motorbejs “ford” dalje su udarali Majk Bušel u “voksol astri” i Sem Ozborn u “hondi”.

Na restartu je Bučer ponovio manevar i našao se pred Proktorom pre prve krivine, ali je ostalo otvoreno pitanje da li je startovao regularno.

U trci skraćenoj na 20 krugova, Bučer je stigao na cilj 6,4 sekunde ispred Proktora, koji je osvajanjem drugog mesta ponovio najbolji rezultat novog “hjundaija”.

“Dan je bio prilično težak. U prvoj trci sam napredovao jedno mesto i završio peti, što je bilo dobro. Nisam baš ponosan na svoje izdanje u drugoj trci jer sam preterao. Morao sam da sednem i resetujem se i bio sam ubeđen da mogu da povedem pre prve krivine. Jedino mi je žao što danas ovde nije bilo publike”, izjavio je Škot posle trijumfa na domaćoj stazi.

Na treći stepenik pobedničkog postolja izašao je Čilton, kome je to prvo pojavljivanje na podijumu u 2020. On je treću poziciju izborio u dvoboju sa Smajlijevim “hjundaijem”, koga je u spektakularnom manevru obišao i Olifant, obezbedivši četvrto mesto.

Peti je bio Hil u starom “siviku”, šesti Kamiš u novom. Smajli se održao na sedmoj poziciji ispred Mofata, Turkingtona i desetoplasiranog Ingrama. Saton je u trećoj vožnji dana morao da se zadovolji jedanaestim mestom.

Posle Nokhila, Turkington ostaje lider u vozačkom poretku, s 10 poena više od Satona (182:172). Bučer je treći sa 139 bodova, slede Olifant (130), Kamiš (125) i Ingram (123). Tim BMW vodi u ekipnoj, a BMW u proizvođačkoj konkurenciji.

BTCC karavan imaće tri nedelje pauze, a sezonu će nastaviti 19. i 20. septembra na Trakstonu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*