Saton nastavlja s “infinitijem” i brani BTCC titulu

Aktuelni i dvostruki osvajač Britanskog turing prvenstva Ešli Saton ostaje u ekipi Lejzer tuls rejsing (Laser Tools Racing).

Ovaj tim će svoje redove proširiti dodavanjem trećeg “infinitija Q50” i stupiće u partnerstvo s timom Hard.

Saton je svoju drugu BTCC krunu osvojio za volanom temeljno prerađenog “infinitija”, koji se u šampionatu prvi put pojavio 2015. u kratkotrajnom fabričkom projektu.

Aktuelni, šampionski “infiniti” proizvod je privatne režije tima Lejzer tuls, koji čine ljudi iz Satonove stare Subaru ekipe BMR inženjering. Na putu do titule u 2020. on je osvojio pet trka i skinuo Kolina Turkingtona s trona.

Po okončanju prvenstva, u medijima su se pojavile spekulacije o mogućem Satonovom prelasku u Vest Sari rejsing BMW, u kom slučaju bi on i Turkington činili “supertandem” najprestižnije serije na Ostrvu.

Satonov menadžer demantovao je te glasine, a sada je i sam vozač potvrdio da neće menjati sredinu.

“Ova 2020. bila je godina za pamćenje – nov automobil, nov tim i tri titule na kraju sezone”, kazao je Saton.

“Razbijanje tog šampionskog paketa ne bi bio pametan potez, tako da ću 2021. ponovo voziti pod zastavom Lejzer tuls rejsinga, što je apsolutno veličanstveno!”

“Moj lični cilj za iduću godinu ne razlikuje se od onog koji smo ekipa i ja postavili prošle sezone, a to je da pobeđujemo.”

“Međutim, sad imamo i tu prednost što smo se već trkali na svim stazama, što znači da ćemo biti spremniji za svaki vikend i moći ćemo da napadamo s jasnijom idejom o onome šta želimo.”

Na BTCC startnim rešetkama dogodine će biti prisutna tri “infinitija Q50”. Satonov kolega ostaje sin vlasnika Lejzer tuls rejsinga, Ejden Mofat, dok će novi automobil voziti pridošlica u postavi Karl Bordli, dosad pilot “BMW-a 125i M sport” Tima Hard.

Partnerstvo između Lejzer tuls rejsinga i Tima Hard podrazumeva da će ova operacija dogodine servisirati sedam automobila, jer će Hard prijaviti četiri potpuno nove “kupre”. Imena trojice njihovih vozača već su poznata, to su Džek Gof, Glen Gidi i Aron Tejlor-Smit.

Resursi dveju ekipa biće zajednički, ali svaka će imati svoju upravnu strukturu – Lejzer tuls predvodi Bob Mofat, a Toni Gilam nalazi se na čelu Tima Hard.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*