Turkington: Naš “BMW” voli vrućinu, zato je važno da pobeđujemo tokom leta

Britanski šampionat turing automobila 2020. postepeno dobija prepoznatljivo obličje.

Krug favorita se lagano širi, ali glavni akteri legitimisali su se još na otvaranju sezone na Doningtonu, a potom potvrdili role protagonista na drugoj rundi na Brends Heč GP stazi.

U Kentu su svoje druge pobede 2020. upisali Den Kamiš u “hondi” i Kolin Turkington u “BMW-u”, čiji je timski kolega Tom Olifant osvojio treću trku i zabeležio prvi BTCC trijumf u karijeri.

Kamiš je pobedom na trci 1 rasterao bar deo svojih Brends Heč demona koji ga prate od finala serije 2019. U prvom sprintu startovao je iz prvog reda i pritiskao vodeći “ford” Rorija Bučera sve dok ovom tri kruga pre kraja nije pukla guma.

Hondin trkač je rekao: “Bilo mi je teško kad smo došli na Brends Heč. U subotu sam imao knedlu u grlu i neću lagati, pustio sam nekoliko suza. Međutim, uzvratili smo kao tim, a i ja sam se mentalno oporavio. Ekipa mi je spremila sjajan auto, napadao sam Bučera od početka i nisam ga puštao da odahne. Morao sam malo da ga poštedim u sredini trke, ali njemu je pukla guma na treningu i pomislio sam da njegov auto možda neće izdržati ako nastavim da ga pritiskam. Tako se i dogodilo, samo nekoliko krugova pre kraja. Šteta za njega, ali moj auto je bio sjajan i to je još jedna pobeda.”

Ipak, trkač iz Jorkšira kao da ne može da izbegne razočaranja na Brends Heču. Po velikoj vrućini, a zbog mehaničkih kvarova poklekao je u drugoj, a odustao u trećoj trci i to mu je bacilo veliku senku na nedelju koja je tako dobro počela. Da frustracija bude veća, u drugi sprint je krenuo s pol-pozicije, a u trećem je odustao na Hotorn krivini, bezmalo na istom mestu na kom je 2019. zbog kvara kočnica ostao bez BTCC titule nepuna dva kruga pre kraja.

Zato je Kamišov završni rezime odraz pomućenog zadovoljstva: “Na kraju je to bio dan frustracija, temperature su bile paklene. Ipak, drago mi je zbog pobede u prvoj trci, to je preokret u odnosu na prošlogodišnje razočaranje. To je bila moja treća pobeda u tri godine na ovoj stazi, to znači da su vozač i auto na njoj dobri.”

Turkington je na Brends Heč došao kao lider šampionata i napustio ga je kao vodeći, ali s većom bodovnom prednošću. Na trkama u Kentu upisao je drugo mesto sa 60 kg hendikepa, pobedu sa 54 kg balasta u trci 2 i peto mesto na kraju takmičarskog programa.

Aktuelni i četvorostruki BTCC šampion rezimirao je trkačku nedelju: “Dan je bio neverovatan, a “BMW” serije 3 divan. Mislio sam da će biti nemoguće da osvojimo onoliko bodova koliko smo uzeli na Doningtonu, ali smo prošli još bolje i povećali vođstvo u seriji. Trka 2 mi je mnogo prijala, bila je skoro savršena. Bilo je kao na Doningtonu, morao sam da pokušam da pobedim Kamiša na prvoj krivini i to sam uspeo bez problema. Međutim, tad je počela presija, najpre me je pratio Oli Džekson, potom Tom Ingram.”

“Bila je to teška trka, jedna od onih u kojima kao vodeći ne smete sebi da dopustite bilo kakve greške. U svakom krugu morate da budete savršeni do u inč, ili ćete ostalima dati šansu da vas prođu. Čim pratioci nanjuše grešku, odmah se okome na vas. Presija je bila velika, moj “BMW” je nosio veliki balast, ali je bio savršen i, kao na Doningtonu, poboljšan za trku 2. Zato smo i imali tako izuzetan tempo.”

Za razliku od većine suparnika, Turkington se nije žalio na vrućinu. Naime, “BMW 330i” je u takvim uslovima u najboljoj formi jer je nežan prema gumama i to su situacije koje Vest Sari timu najviše odgovaraju.

Vozač iz Alstera je objasnio: “Vreme je za nas bilo savršeno i zato je vrlo važno da maksimalno iskoristimo takve dane. Jer, naša sezona se vozi do novembra, tada će vreme biti hladno, zimsko i biće mrak, što nam baš i neće pogodovati. Važno je da budemo jaki u letnjim mesecima, što obično i jesmo. Dobro je što imamo vikend pauze da malo napunimo baterije pre Olton parka.”

Tim BMW je dan okončao novom pobedom, zaslugom Toma Olifanta, koji je vođstvo preuzeo u drugom krugu i zadržao ga do karirane zastave.

“Kakav neverovatan dan, ne mogu da verujem da sam pobednik BTCC trke”, rekao je 29-godišnji Olifant, kome je tekuća sezona druga u WSR ekipi. “BMW je bio fantastičan. Bio sam oduševljen spektakularnim preticanjem spolja koje me je dovelo u vođstvo, ali me je Eš Saton pratio tokom cele trke. Ne mogu da zamislim opasnijeg protivnika u repu. Znao sam da ne smem da dopustim da mi koncentracija opadne ni za jedan sekund, ili bi me on prošao.”

“Nismo imali najbolje gume, jer smo ih iskoristili za prve dve trke. Mislim da se Saton više mučio s gumama iza mene, možda su mu se pregrevale i to mi je dalo malu prednost. Mislim da je ovo prva trka u kojoj nisam pogrešio. Ne mislim da sam mogao da forsiram jače, trudio sam se da sve izlaske iz krivina odvezem kako treba, a auto je pred kraj trke bio mega. Priznanje zaslužuje tim, a pobedu posvećujem ocu i devojci koji su uz mene poslednjih deset godina, u dobrim i lošim vremenima.”

“Pre sam osvajao šampionate, ali ova pobeda je vrhunac moje trkačke karijere i definitivno je najteže izborena. Priključio sam se listi pobednika u Vest Sari rejsingu, na njoj su i vozači poput Ajrtona Sene i Mike Hakinena, to je pomalo neverovatno. Ja sam osvojio tristoti BTCC podijum za WSR, to je nešto posebno”, završio je Olifant.

Turkington je lider serije sa 95 poena, Saton na Brends Heču nije pobeđivao, ali su ga vredni poeni za šesto, treće i drugo mesto podigli na bodovnu kotu 79. Olifanta je pobeda uzdigla na 70 bodova i donela mu je treću poziciju u vozačkom poretku, ispred Ingrama (67) i Kamiša (61), koji će tek žaliti za prosutim poenima ako finale prvenstva bude tesno poput prošlogodišnjeg.

Posle drugog od devet BTCC vikenda, BMW ubedljivo vodi u proizvođačkom, a Tim BMW u ekipnom poretku. Treća BTCC runda 2020. vozi se na Olton parku 22. i 23. avgusta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*