Turkington pred izborom: BTCC i “BMW” ili WTCR i “folksvagen”

Kolin Turkington, aktuelni prvak Britanskog šampionata turing automobila nalazi se pred izborom – da ostane u BTCC-u ili da pređe u WTCR.

Kako neimenovani izvori saznaju, Turkington pred sobom ima dva ugovora.

Prvi ugovor nudi Vest Sari rejsing, koji želi da ga zadrži u timu, kao i za volanom “BMW-a“ s kojim je Kolin postigao najveće uspehe u karijeri.

Sa druge strane ga čeka fabrički ugovor sa Folksvagenom, i u slučaju tog angažmana vozač iz Severne Irske bi se u “golfu” trkao u Svetskom kupu turing automobila.

Da podsetimo, Turkington je ove godine osvojio svoju treću BTCC titulu.

Posle završetka BTCC sezone Turkington je vozio četiri trke u Kineskom šampionatu turing automobila, i to baš za volanom “folksvagena“ (lokalni model “lamando”).

Njegov bilans u tom šampionatu su dve pol-pozicije, jedno treće i tri četvrta mesta.

Iako važi za eksperta za automobile sa pogonom pozadi, Turkington je tokom karijere vozio i automobile sa pogonom napred, u kojima nije bio ništa lošiji.

Turkington je u BTCC-u debitovao 2002. za volanom “MG ZS“ tima WSR. Prve tri godine je proveo u MG automobilu, da bi 2005. prešao da vozi fabrički “voksol“. Posle samo godinu dana za volanom “astre“, Kolin se vratio u “MG“ i sezonu završio na trećem mestu.

Za sezonu 2007. Vest Sari rejsing je “MG-e“ zamenio “BMW-ima“ Super 2000 specifikacije, a Turkington je prvu BTCC titulu osvojio 2009.

Posle toga, on je napustio BTCC i počeo sa povremenim WTCC gostovanjima. U tom šampionatu je 2010. pobedio na drugoj trci u Japanu za volanom “BMW-a“.

Sezonu 2011. proveo je u turing šampionatu Skandinavije, uz WTCC gostovanja, s kojima je nastavio i 2012.

Turkington se 2013. vratio u BTCC, a već sledeće godine je osvojio svoju drugu BTCC titulu.

Za sezonu 2015, ponovo su usledile promene, ovaj put prelazak u Tim BMR i “folksvagen CC“ sa pogonom napred, a sledeće godine i prelazak u “subaru levorg“.

U 2017, Turkington se vratio u Vest Sari “BMW“, a ove sezone osvojio je još jednu titulu.

Posle uvođenja novih WTCR pravila, koja podrazumevaju maksimalno četiri automobila jednog proizvođača, pruža se šansa da Folksvagen poveća broj svojih automobila u šampionatu. VW je ove godine imao samo jedan klijentski tim u vidu Sebastjan Leb rejsinga i uveliko traži turing zvezde za sledeću godinu. Turkingtonu bi to uvećalo šanse za povratak na svetsku scenu, a ako odabere takmičenje s “golfom”, to će mu biti treći Folksvagenov trkački model u karijeri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − nine =