Analiza polusezone: Vesnić lider u vozačkoj, njegov tim u ekipnoj konkurenciji TCR Trofeja Istočna Evropa

Foto: ESET TCR/Josef Hora

Runda na automotodromu Grobnik zaključila je prvu polovinu inauguralne sezone Istočnoevropskog TCR trofeja.

Posle prvih šest trka lider u generalnom je srpski automobilista Milovan Vesnić sa 109 bodova. On je dosad upisao tri od mogućih šest pobeda, na svakom vikendu po jednu, uz to i drugo mesto na Hungaroringu, što u zbiru čini četiri podijuma

Trofejni Užičanin je osvojio samo pol-poziciju u Austriji. Drugo vreme na kvalifikacijama imao je u Mađarskoj i Hrvatskoj, što mu je takođe donelo pripadajuće bonus bodove.

Milovana ove sezone prati za njega nekarakteristična serija malera i defekata na različitim pozicijama “kupre TCR”, mada oni nisu uvek uticali na trkački plasman.

Samo na Grobniku desile su mu se dve eksplozije prednjeg levog pneumatika, što ga je koštalo “sigurnog” drugog mesta u trci 1 i potencijalnih 18 bodova. Srećom po Vesnića, posle nove eksplozije gume u trci 2, trka je bila prekinuta, a vremena za nastavak bilo je premalo, pa mu je upisana pobeda na osnovu plasmana koji je imao dva kruga ranije. Da je kojim slučajem direktor trke u akciju ubacio sigurnosno vozilo, i da je kolona iza njega prešla izvorno zadatu distancu, srpski takmičar pao izgubio bi vođstvo u šampionatu.

Posle Grobnika, Čeh Jahim Galaš je sa 88 poena izbio na drugo mesto u generalnom i sada je najbliži Vesnićev pratilac. Vozač “golfa GTI” je prvu pol-poziciju i pobedu u sezoni upisao upravo u Hrvatskoj, a u bilansu ima i dva druga mesta (Grobnik, Red bul ring), kao i jedno treće (Hungaroring).

Na trećem mestu sa 71 bodom nalazi se još jedan Čeh, Petr Čižek, pilot “kupre TCR” Fulin trkačke akademije. U bilansu polusezone ima dva treća mesta, a najveća mu je vrlina što marljivo skuplja poene i što je samo jednom ostao bez njih.

Jakub Višomirski je posle Grobnika izgubio dve pozicije na tabeli i sada je četvrti. Poljak ima 65 poena, najuspešnije momente doživeo je u Mađarskoj i Austriji, kada je izlazio na drugi, odnosno treći stepenik podijuma. U Hrvatskoj Jakubu i njegovom FK2 “siviku” nikako nije išlo. Nije našao zajednički jezik sa stazom i na njoj se ni u jednom trenutku nije osećao lagodno. Gumi defekt u trci 1 nije doprineo njegovoj kampanji, a posle svega je kazao da će takmičarski vikend na stazi u Čavlama pokušati što pre da zaboravi.

Peta pozicija u generalnom pripada Karolu Vitkeu. Nemac vozi Fulinovu “kupru”, afirmisani češki trkač mu je i mentor, a do salda od 55 bodova stigao je skupljajući poene, uz peto mesto kao najviši pojedinačni plasman.

Mladi Čeh Dušan Kouržil vlasnik je šeste pozicije i 53 poena, ali bi se reklo da tu postoji potencijal za veća dela. Pozicija bi verovatno bila bolja i sada, samo da se Kouržil Junior pojavio na Hungaroringu. Preskočivši prvu rundu prvenstva, on je svoj “hjundai” dovezao u Špilberg i u Rijeku i upisao tri podijuma u četiri starta. Njegova brzina na Grobniku bila je posebno impresivna. Kažnjen jer mu je automobil bio ispod minimalne dozvoljene težine, on je u oba sprinta startovao iz poslednjeg reda i oba puta se dočepao podijuma. Nastavi li u tom ritmu, njegova druga polusezona biće vredna posmatranja.

Žarko Knego je na sedmom u generalnom, a vikend na Grobniku bio mu je bodovno najuspešniji. Na domaćem terenu zbirno upisao je 18 poena, a uopšte nije delovalo da će tako biti. Dubrovčanin je polupao svoju “kupru” na privatnom treningu u petak i smatralo se da je njegov takmičarski nastup završen pre nego što je i počeo. S pozajmljenim automobilom, Knego se ipak trkao u subotu i nedelju i izvezao najbolji vikend u 2019.

Čeh Tomaš Pekarž je na Red bul ringu pokazao brzinu i pobednički kvalitetet u “meganu TCR”. Međutim, on je vozio samo rundu u Špilbergu, a u Mađarskoj i Hrvatskoj nije se ni pojavio, te ima 38 bodova i drži osmo mesto na tabeli.

I devetoplasirani Martin Riba mogao je da bude u vrhu regionalne serije da je posle Hungaroringa nastavio da se u njoj takmiči. Međutim, Slovak je odabrao da svoju “hondu” uposli u TCR Evropa, pa uz njegovo ime stoji samo 38 bodova, stečenih na otvaranju prvenstva u Mađarskoj. Ukoliko bi Riba ponovo posvetio pažnju Istočnoevropskom TCR trofeju, prvenstvo bi imalo još jednog pretendenta na najviše plasmane, što je pokazano Ribinim trijumfom u Budimpešti.

Deseto mesto pripada Poljaku Maceju Laškjeviču, koji sa “golfom” nije pokazao veće domete. On ipak upisuje poene, ali nijednom za mesto bolje od šestog na cilju.

Rudolf Pešović vozio je dva od tri vikenda TCR Trofeja Istočna Evropa. Njegov mađarski nastup bio je čist tehnički košmar, u Špilbergu je delovao mnogo bolje. Tamo se domogao petog i trećeg mesta, koje mu je najbolji rezultat godine. Viša sila ga je sprečila da svoj “audi” vozi i na Grobniku – otud je Rudi jedanaesti na tabeli, a uz njegovo ime stoji 25 poena.

Kao i automobilista iz Gornjeg Milanovca, i Čeh Radim Adamek vozi “audi”. Hungaroring je preskočio, dok je na ostalim trkalištima upisao samo 11 bodova.

U TCR Trofeju Istočna Evropa dosad se okušalo 13 vozača. Mađarski tinejdžer Roland Amrein klasifikovan je kao poslednji, trinaesti. On jedini u ovom takmičenju nastupa s “đulijetom”. Za prva dva vikenda su Roland i njegov Unikorse tim bili prijavljeni, ali se ni na jednom nisu pojavili. Grobnik je počeo mučno, opterećen problemima s transmisijom, ali je Amrein vozio obe trke i upisao prva i zasad jedina 4 poena za rezultat u prvom sprintu, dok je u drugom odustao.

ASK Vesnić je lider ekipnog poretka istočnoevropske serije, sa 49 bodova više u odnosu na Fulin trkačku akademiju (175:126). Samo srpski i češki tim imaju u bilansu preko 100 osvojenih poena.

U kalendaru TCR Istočna Evropa preostali su još Slovakija ring (avgust), Brno (septembar) i Monca (oktobar).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − three =