Galaš trijumfovao ispred Kouržila u trci 2, Vesnić trećim mestom overio titulu

U na mahove uzbudljivoj drugoj trci TCR Istočna Evropa i ESET V4 kupa na automotodromu Brno, Jahim Galaš je dovezao „VW golf“ do druge pobede u sezoni.

Njega je na cilju sa 1.761 sekundom zaostatka sledio zemljak i vršnjak Dušan Kouržil u „hjundaiju“, a treći je kraj karirane zastave prošao Milovan Vesnić u „kupri“, 4.091 sekund iza pobednika.

Današnjim trijumfom na potpuno suvoj pisti Galaš je obezbedio drugo mesto u ESET V4 kupu, po svoj prilici i u TCR Trofeju Istočna Evropa. Vesniću je izlazak na treći stepenik podijuma praktično potvrdio provizorno obezbeđene titule u obe kategorije, mada ona istočnoevropska tek treba da bude ozvaničena.

Kouržil je s druge pozicije startovao kao raketa, ali je Galaš ipak pretvorio pol-poziciju u vođstvo u trci.

Tražeći putanju pored dvojice mladih čeških suparnika, koji su se na startnom pravcu nekoliko puta i dotakli, Vesnić je izgubio zamah i pao na četvrto mesto, iza timskog kolege Višomirskog u FK2 „hondi sivik“.

Na početku drugog kruga, Vesnić je izveo uspešan napad na Poljaka i vratio se na treću poziciju.

U nastavku su se Galaš, Kouržil i Vesnić izdvojili na čelu i stali u interval od 1.6 sekundi, postavivši scenu za tromeč. Na izvesnom odstojanju pratio ih je Višomirski, a sledili su Vitke, Tenke i Čižek u „kuprama“, Martinek u „VW golfu“ i Adamek u „audiju“.

U petom krugu su Kouržil i Galaš ušli u novi kontaktni duel, srećom, obojica su opstali na pisti. Uz takav pristup, do karirane zastave je moglo još svašta da se očekuje od čeških 17-godišnjaka, ali su im se glave blagovremeno ohladile.

U završnoj trećini 25-minutnog sprinta, Galaš je konsolidovao vođstvo, Kouržil više nije mogao da mu zapreti, a utisak je da se i Vesnić pomirio s trećom pozicijom.

Poredak iza Višomirskog doživeo je manje promene. Tenke je potonuo na poslednje, deveto mesto, od čega su korist imali Čižek, Martinek i Adamek, privremeno poređani na pozicijama od šeste do osme.

Na podijum su izašli Galaš Kouržil i Vesnić, Višomirski je bio četvrti a Vitke peti. Martinek je u poslednjem krugu obišao Čižeka i preoteo mu je šesto mesto, a poredak su na pozicijama 8 i 9 zaključili Adamek i Tenke, Mađar kao i juče s krugom zaostatka.

Današnjim sprintom u Brnu okončana je sezona ESET V4 kupa (CEZ), a na zvanični kraj TCR Itočnoevropskog trofeja moraće da se sačeka Monca, iako su se vozači prisutni u Češkoj dogovorili da tamo neće nastupiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × three =