Kastratović: Volim da vozim na Hungaroringu, drago mi je da nije preskočen ove sezone

Foto: Vojislav Vujanić/bud3.net

Srpski automobilista Zoran Kastratović predstojećeg vikenda u Mađarskoj vozi Centralnoevropsku zonu šampionat na kružnim stazama.
On će u svom “ševrolet kruzu” voziti na Hungaroringu, uprkos oštrim merama koje preduzima naš severni sused u borbi protiv koronavirusa.
Kao i ostali srpski trkači, i Kastratović je dobio potrebne dozvole za ulazak u Mašarsku.
“U ovakvoj turbulentnoj godini čak je i prelazak granice sa trkačkim autom i opremom veliki uspeh. Na našu sreću, ovo nam je treći put da uspevamo. Sada smo se uputili na trku koja je trebala da otvori CEZ u aprilu, a ustvari će ga zatvoriti poslednjim trkačkim vikendom ove godine”, kaže Kastro za naš portal.
“Ja baš volim da vozim na Hungaroringu, drago mi je da ta staza nije preskočena ove sezone. Mi već grabimo ka stazi kako bismo se pripremili za sutrašnje treninge”, otkriva on.
Kao i uvek, Kastratović je i ovog puta nešto menjao i unapređivao na autu.
“Dosta smo radili, treba to sve da istestiramo. Na WTCC automobilima su diskovi od 330 mm, koji su bili dovoljni za S2000 specifikaciju. Auto smo apdejtovali na 380 mm, pa smo sad ravnopravni sa konkurencijom što se kočnica tiče. Naravno, sve to treba dobro uskladiti i podesiti balans, ali to je ono što moj tim i kja najviše volimo. Uvek nešto novo i bez opuštanja”, dodao je Kastro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*