Kišmarti-Lehner savladao Jedlockog, na cilju ih razdvajala samo desetinka!

Mađarski piloti igrali su glavne uloge u prvoj trci CEZ grupe D4 TC (-3500) združene sa grupom D4 TWC na automotodromu Masarik u Brnu.

Slavljenik na već obilno natopljenoj stazi bio je Gabor-Kišmarti Lehner ispred Marka Jedlockog, obojica u „kuprama“. Ovaj dvojac završio je prvi sprint vikenda u foto-finišu, a pobednika i poraženog je u prolasku kraj karirane zastave razdvajalo svega 0.109 sekundi.

U grupi je startovalo 11 automobila, od čega tri u klasi do 3.500 ccm. U pitanju su divizija i klasa u koju bi, da su došli u Češku, bili svrstani i srpski trkači Nemanja Milovanović i Zoran Kastratović.

Samo Kišmarti-Lehner i Jedlocki pojavili su se na podijumu u klasi do 3.500 ccm, jer je njihov zemljak Jožef Merk u trci potrajao svega tri kruga. On je na jučerašnjim kvalifikacijama osvojio pol-poziciju u „ladi vesti“ TC1 specifikacije, danas je vodio u početnoj fazi sprinta, a zatim je nadmoćni automobil bacio u šljunak iz kog nije mogao da se izvuče.

Nasledivši čelo kolone, Kišmarti-Lehner i Jedlocki vodili su žestok i spektakularan kišni duel tokom poslednja četiri kruga, sve do poslednjeg izlaska na glavni pravac. Vozeći bez pardona, ali uz međusobni respekt, više puta su se smenjivali na čelnoj poziciji, koristeći putanje koje su im otvorili komplikovani vremenski uslovi. O neizvesnosti njihovog okršaja govori i vremenska razlika na cilju.

Trku je kao apsolutno treći završio Čeh Tomaš Kusi u „lotus egzižu“, istovremeno i pobednik klase TC E1-2000.

U klasi TWC1, koju su činila četiri „reno klio kup IV“ automobila trijumfovao je Čeh Mihal Makeš (četvrti u apsolutnom poretku) ispred zemljaka Petra Majera i Austrijanca Tomasa Fišera. Četvrti u klasi bio je Slovenac Miha Primožič.

Druga trka divizije D4 TC (-3500) i D4 TWC vozi se u nedelju u 14:50, a prethode joj kvalifikacije zakazane za 10 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 − 5 =