Milovanović na podijumu u Mađarskoj, Kastratović osmi na cilju trke 1

Beogradski automobilsta Nemanja Milovanović dovezao je svoj “seat leon rejser” do treće pozicije u D4 TC diviziji na otvaranju sezone Centralnoevropskog šampionata na kružnim stazama na Hungaroringu.

Posle 12 izvezenih krugova, Nemanja je u debi nastupu u španskom automobilu na cilj stigao treći, 12,7 sekundi iza pobednika Marka Jedlockog u Zengeovoj “kupri TCR” i 2 sekunde iza drugoplasiranog Gabora Kišmarti-Lehnera, takođe u Zengeovoj “kupri TCR”.

Milovanović je u trci napredovao pet mesta u odnosu na svoju startnu poziciju, a na cilju je za sobom ostavio drugu dvojicu Zengeovih vozača, Čabu Tota i Tamaša Tenkea, obojicu u “kuprama” TCR specifikacije. Nemanjin najbrži krug bio je 1:58.420.

Zoran Kastratović je svoj prvi trkački nastup u “ševroletu kruz” sa dvolitarskim turbo motorom završio na osmom mestu u diviziji, a kao sedmi u klasi do 3.500 kubnih centimetara. Ispred njega je klasifikovan Čeh Petr Krejči u “lotusu egziž” klase D4-TC 2.0, a iza Mađar Jožef Merk u “ladi vesti” TC1 specifikacije.

Kastro je u odnosu na startnu poziciju napredovao za dva mesta, a na cilju je kasnio 32 sekunde za pobednikom. Svoj najbrži trkački krug izvezao je u vremenu 2:01.068.

Prva runda prvenstva Srednje Evrope na krugu nastavlja se sutra, za diviziju D4 TC + TWC 1 predviđeni su nova tura kvalifikacija i još jedan sprint od 25 minuta + 1 krug.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × one =