Milovanović posle pobede u Brnu: Nije mi se posrećilo da trku vozim po kiši

Srpski automobilista Nemanja Milovanović završio je CEZ vikend u Brnu pobedom u klasi D4-3500.

On je na nedeljnim kvalifikacijama, koje su vožene po kiši, osvojio pol-poziciju i bez većih problema to pretočio u pobedu u drugom sprintu.

“Svi znaju da volim da vozim po kiši. U kvalifikacijama sam se baš ubrzao u odnosu na subotnja vremena to me je baš obradovalo. Nadao sam se da će isti vremenski uslovi biti i za trku, ali mi se nije posrećilo”, kaže Milovanović za naš portal.

Njemu je posebno drago što se umešao među GT automobile, iako to nije bilo značajno za rezultat.

“Napravio sam dobru prednost nad konkurentima i trudio se da držim rastojanje, ali da ne napravim problem sa gumama kao u prvoj trci. Dva kruga pre kraja sam napravio grešku, izleteo sa staze, ali srećom nisam završio u šljunku. Tu sam malo spalio gume na kočenju, ali bez posledica, jer je prednost bila dovoljna”.

Što se tiče autodroma Masarik u Brnu, na kojem je prvi put vozio, Milovanović ne krije da mu se mnogo dopao.

“Konfiguracija je sjajna, odlična za pravo trkanje, samo je problem što asfalt mnogo troši gume, na to su se svi žalili. Ipak sam veoma zadovoljan kako je sve prošlo u Brnu”.

Našem trkaču sada sledi veoma kratka pauza jer već sledećeg vikenda vozi Ušće.

“Veoma se radujem trkanju pred mojom publikom. Nadam se da će u Beograd doći takmičari iz Bosne, a verujem da će voziti i Kastratović. Ako nas bude pet ili šest, možemo da prikažemo lepo trkanje, a trebalo bi da se trke boduju i za CEZ. Ako toga i ne bude, voziću zbog publike”, dodaje Milovanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*