Milovanović: Želeo sam da vozim Brno, ali nije bilo vremena za popravku automobila

Srpski automobilista Nemanja Milovanović osvojio je titulu šampiona Centralne Evrope prošlog vikenda na Ušču, ali je ipak imao nameru da ode u Brno na finalnu rundu serije.

Kako je sam rekao posle podijuma u Beogradu, namera mu je bila da nauči stazu u Češkoj, jer će ona sigurno ostati u kalendaru i naredne sezone.

“Kad se sve završilo na Ušću, dobio sam poruku od Marka Jedlockog, sa kojim sam se trkao u CEZ. Čestitao mi je i pitao da li dolazim u Brno, jer i on ima nameru da se vrati u šampionat. Kad je čuo da verovatno neću ići, rekao je da mu je žao jer misli da sam dobar protivnik. To me je uverilo da ipak treba da vozim i taj vikend”, priča Nemanja za naš portal.

Njegov “seat” je pretrpeo izvesna oštećenja tokom sprinta na Ušću, prilikom preticanja Kukića koji nije poštovao plavu zastavu, pa je bilo malo vremena da se auto osposobi za Brno.

“Moj prijatelj Marko Vučković uzeo je da popravi spliter i stvarno se potrudio da mi omogući da krenem na put. Da nije imao samo tri dana na raspolaganju, sigurno bismo stigli, ali ovako je spliter bio gotov tek sinoć. Ne bismo stigli na treninge, koji su mi svakako važniji za upoznavanje staze nego trke i tako smo definitivno odlučili da ne idemo”, objašnjava beogradski trkač.

Milovanović smatra da je još rano za planove za 2020, ali namerava da se još jednom u ovoj godini pojavi pred svojom publikom.

“Plan mi je da vozim revijalno trku na Avali, jer je uvek veliko zadovoljstvo nastupiti pred mojim navijačima, a za dogodine ću odlučiti kad za to dođe vreme”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + 3 =