Milovanoviću na kvalifikacijama otpao točak, on poručuje: Na Ušću ništa neću da rizikujem, važno mi je samo da završim trku

Srpski automobilista Nemanja Milovanović startovaće kao treći u Klasi X, a peti u Diviziji 1 na Nagradi Beograda koja se ovog vikenda održava na Ušću.

Na stazi na kojoj je prošle godine osvojio nacionalnu titulu, on je u trećem krugu subotnjih kvalifikacija doživeo ogroman peh, koji ga je sprečio da pređe više krugova i stekne bolje startno mesto.

“Na zadnjem trapu se polomio šraf koji drži točak, ali sam se nekako dovezao do boksa. Na sreću, ništa drugo nije bilo oštećeno, pa je moja ekipa odmah počela sa popravkom i to smo rešili. Međutim, nisam uspeo da ponovo izađem na stazu i pokušam da popravim vreme”, objašnjava Milovanović prvi ovosezonski defekt na “seat leon rejseru”.

“Situacija me je malo uznemirila, ne toliko rezultatski, već se brinem šta može da se dogodi u trci. Ono što je sigurno je da neću da ulazim u bilo kakav rizik, jer mi je najvažnije da osvojim nove bodove i eventualno obezbedim CEZ titulu. Voziću pametno, najvažnije mi je da završim trku”, poručio je sprpski trkač, trenutno vodeći u šampionatu Centralne Evrope, za koji se boduje i trka u Beogradu.

Prema programu koji nije potvrđen, Nemanja bi trebalo da startuje oko 11 časova, mada je prvobitno najavljeno da je ceremonija svečanog otvaranja Nagrade Beograda početi u 11:30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four − 2 =