Nemanja Milovanović spreman za Banjaluku, čeka se zvanična potvrda trkačkog vikenda

Srpski automobilista Nemanja Milovanović sa velikim netrpljenjem očekuje početak nove sezone šampionata Centralnoevropske zone.

Prema poslednjim najavama, prva trka na kružnoj stazi koja će se bodovati za CEZ trebalo bi da bude ona na Zalužanima 26. i 27. juna.

“Prema informacijama sa kojima raspolažem, 20. maja bi trebalo da se donese konačna odluka o trci u Banjaluci”, otkriva Milovanović za naš portal.

“Do starta trke je najavljeno otvaranje svih granica, a i sportisti bi, prema najavama, svakako imali posebne dozvole. Mislim da trka na Zalužanima nije upitna”.

Naš trkač je slobodno vreme u uslovima pandemije provodio u vožnji na simulatoru, jer je njegova “kupra” bila spremna i pre ovog perioda.

“Simulator je dobar za trening, posebno za uvežbavanje staza. Ja to vozim isključivo rekreativno, da ne zaribam (smeh). Zvali su me da se virtuelno takmičim na nekim brdskim stazama, ali u tom trenutku nisam imao vremena. Možda ove godine i odvezem neko organizovano takmičenje, vidim da je to sada aktuelno i popularno”, dodaje Nemanja.

Aktuelni CEZ šampion se ove godine na domaćem terenu nada i jačoj konkurenciji nego 2019.

“Nadam se da će moj najveći CEZ rival Gabor Kišmarti-Lehner doći Banjaluku, bez obzira što se ne boduje za ESET. Ima nekih najava da Mađar ima tu nameru, a ja bih se do tada potrudio da negde isprobam automobil. U svakom slučaju, jedva čekam da sezona konačno počne”.

Podsetimo, CEZ i TCR Istočna Evropa i ove godine imaju isti kalendar. Sezona bi trebalo da počne 24. jula u Hrvatskoj, na autodromu Grobnik, zatim se ide na Slovakijaring 21. avgusta, u Brno 4. septembra, a finale će biti u Mađarskoj u oktobru. Za CEZ će se bodovati i trka na beogradskom Ušću, koja je planirana za jul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 + thirteen =