Podrška u pravi čas: Milovanović obezbedio sponzorsku podršku za Slovačku

Srpski automobilista Nemanja Milovanović debitovao je u TCR Istočna Evropa na Grobniku osvojivši i prve bodove u veoma jakoj konkurenciji.

Odluku o tome gde će nastaviti takmičenje još nije doneo, jer mu je cilj za sezonu 2020. bio da odbrani titulu u Centralnoevropskoj zoni šampionata na kružnim stazama, ali je FIA odlučila da se to takmičenje ne boduje zbog pandemije.

Najnovija odluka je da od 30. jula počne bodovanje za sve serije koje se vode pod FIA CEZ.

“Bliži nam se trka na Slovakija ringu, a od povratka iz Hrvatske radimo na automobilu jer sam pretrpeo dosta sitnih oštećenja koje moram da saniram do sledeće trke. Da bi sve stigli, radimo i moja ekipa i ja. Nadam se da ćemo otkloniti i sve probleme koje smo uočili na Grobniku, imali smo muke oko kvačila, viška goriva… “, kaže Milovanović za naš portal.

“Osim što uvek imam potrebu da se zahvalim svojoj porodici na razumevanju i podršci, ovog puta zaista želim da se zahvalim mom sponzoru Planetwin 365, jer je ponovo njihova podrška stigla u pravi čas. Imamo odličnu saradnju godinama i zajedno smo postizali sjajne rezultate. Uz njihovu pomoć spremam se za put u Slovačku”.

Nemanja dodaje da će videti šta će se desiti sa odlukom o bodovanju u CEZ i da će onda odlučiti u kojoj seriji će voziti u Slovačkoj.

“CEZ mi je primaran, želim da odbranim titulu. Ako ne bude bodova, ponovo ću voziti TCR Istočna Evropa. Mnogi jedva čekaju da komentarišu moje nastupe i ono što ja imam da kažem o njima, ali to me ne zanima. Sada mi je najbitnije da se okrenem ka budućnosti, da se skoncetrišem na odlazak u Slovačku i na trkanje, a sve muke i probleme sa Grobnika se trudim da zaboravim. Koronavirus nas je sve poremetio, ali mi se čini da stvari polako vraćaju u normalu. Ja sam skroman, imam samo jednu želju – da titulu Centralnoevropske zone zadržim u Srbiji i u mojim rukama”.

Milovanović se prisetio i svog debija na autodromu pokraj Bratislave.

“Ovo će mi biti drugi nastup na Slovakija ringu. Prvi put sam bio veoma uspešan, osvojio sam dva druga mesta. Tada sam stazu učio na simulatoru, ima mnogo krivina i traži izuzetnu trkačku tehniku. Auto-sport je nešto što je svetla tačka u mom životu, trkam se iz srca, i uvek sam spreman da ostavims srce na svakoj trci i borim se do kraja”. završio je Milovanović.

Drugi trkački vikend TCR Istočna Evropa i treći Centralnoevropske zone planiran je za 21. avgust, a prema trenutnoj situaciji srpskim ekipama će ponovo biti potrebna ozbiljna papirologija kako bi stigli u Slovačku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*