Šainović premijerno na Hungaroringu: Nisam osvojio bodove, ali sam zadovoljan prvim nastupom u Tvingo kupu

Srpski automobilista dr Predrag Šainović prvi put se pojavio na internacionalnoj sceni proteklog vikenda na Hungaroringu.

On je vozio “reno tvingo” u šampionatu Centralnoevropske zone na kružnim stazama u kategoriji Tvingo kup, za koji je na prvom trkačkom vikendu bilo prijavljeno 18 takmičara.

Šainović nikada ranije nije vozio na mađarskom autodromu, pa su mi treninzi u petak bili prva prilika da se upozna sa stazom.

“Prvo relevantno vreme napravio sam na trećem treningu, što mi je bila motivacija za subotnje kvalifikacije. Vreme je bilo oblačno i prohladno, pa smo se bojali da će pasti kiša, što mi nikako ne bi išlo naruku, jer se prvi put trkam u “tvingu”, kaže “najbrži lekar među trkačima”.

Na prvim kvalifikacijama zabeležio je šesto vreme (2,30:571), ali je pred kraj sesije upao u gužvu, pa je utisak da je mogao da bude i brži, a njegov zaostatak za prvoplasiranim Gašperom Dernovšekom iznosio je 0,882 sekundi.

“Trku sam odlično startovao, odmah nadoknadio jednu poziciju i ušao u borbu za četvrto mesto. U žaru borbe, dva automobila ispred mene su izgubila kontrolu, a ja nisam mogao da ih izbegnem jer se sve dešavalo na brzoj desnoj krivini. To je bio kraj za mene i veoma sam se razočarao”.

Ljudi iz Lema rejsinga su uspeli da osposobe “tvingo” za kvalifikacije za drugu trku, a ovog puta je Šainović kvalifikacioni krug izvezao za 2,30:508. Kako su se i drugi vozači ubrzali, on se kvalifikovao kao sedmi.

“U krugu za zagrevanje u drugoj trci čuo sam čudan zvuk iz prednjeg desnog točka, što sam prijavio ekipi. Zaključak je bio da je to bezazleno, jer smo menjali setap. Start je prošao bez problema, ali već u prvoj krivini sam praktično izleteo i shvatio da mi je skretanje udesno problem. Borio sam se koliko sam mogao, ali su konkurenti počeli da me pretiču i posle par krugova sam odustao. Ustanovljen je kvar na ležaju točka”.

Na kraju vikenda u Mađarskoj, Šainović jeste bio razočaran, ali je ukupan utisak pozitivan.

“S obzirom na činjenicu da sam prvi put na Hungaroringu, ne mogu da ne budem zadovoljan, pre svega sopstvenom vožnjom. Šteta je što su mi bodovi bili nadohvat ruke, ali sam zbog tehničkih problema ostao bez njih”.

Sledeći takmičarski vikend Tvingo kupa vozi se na Red bul ringu 19. i 20. maja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty + three =