Srpski trkači nisu dobili dozvolu da uđu u Slovačku bez karantina!

Trkački vikend TCR Istočna Evropa i šampionata Centralnoevropske zone na kružnim stazama narednog vikenda u Slovačkoj ostao je zatvoren za automobiliste iz Srbije.

Milovan Vesnić, Zoran Kastratović, Nemanja Milovanović i Rudi Pešović nisu uspeli da dobiju dozvolu slovačkih vlasti da bez karantina zbog koronavirusa uđu u njihovu zemlju, iako je za to bilo urgirano sa najviših instanci.

Najveći napor uložio je promoter TCR Istočna Evropa dr Jozef Krenek, a u pregovore su se uključile i srpske državne institucije.

Ministarstvo sporta Slovačke potvrdilo je danas da je za ulazak u tu zemlju obavezan minimalni karantin od pet dana, posle kog bi timovi iz naše zemlje uradili test na Covid-19, da bi, ako su negativni, mogli da učestvuju na Velikoj nagradi Slovačke. Sve i da su bili u mogućnosti da to iskoriste, čitava procedura ne bi bila gotova do petka, kad počinje program na Slovakija ringu.

Ambasada Srbije u Bratislavi potražila je pomoć i tamošnjeg Ministartstva inostranih poslova, od kojeg je dobila odgovor da samo Ministarstvo sporta može o tome da odlučuje.

“Naše poslednje nade za odlazak na trku u Slovačku ugašene su danas, nakon što je, i pored angažovanja Ministarstva spoljnih poslova Srbije, slovačka strana ostala neumoljiva. Nemam reči da opišem razočaranje našeg tima, ali i ostalih srpskih automobilista. Pešović je zbog ove trke doputovao iz Amerike, sa Milovanovićem i Kastratovićem smo non-stop bili u kontaktu, svi smo se spremali i imali veliku želju da učestvujemo. Ovo baca senku i na regularnost takmičenja, ali šta je do nas mi smo uradili. U narednim danima obavestićemo vas o daljim planovima Vesnić rejsinga”, rekao je Petar Janković, menadžer ekipe iz Užica.

Kastratović i Milovanović su planirali da ukrste koplja u CEZ, jer je ova serija konačno donela odluku da počne sa bodovanjem.

“Krivo mi je što slovačko ministarstvo nije imalo razumevanja za sport. Nikoga ne ugrožavamo, a svejedno bismo boravili na stazi ceo vikend. Vidimo da auto i moto-sport funkcionišu bez problema bez publike. Šteta što se ovaj put i to nama nije dalo. Organizatori su, kao i na Grobniku, obezbedili prenos, mislim da bi trke bile fantastične i veoma gledane. Ostaje nam samo da se nadamo da za Brno imamo neke šanse”, rekao je Kastratović za naš portal.

Milovanović je, posle izleta u TCR Istočna Evropa, bio spreman da ovog vikenda započne odbranu CEZ titule, koju je osvojio 2019.

“Strašno sam razočaran odlukom za naš odlazak na trku, imali smo velike panove, trebalo je i da testiramo tamo. Izgleda da samo mi ne možemo da se trkamo, u svim drugim serijama nema nikakvih problema. Odluka je sramotna i za mene i za sve moje kolege koji su trebali da idu za Slovačku. Pravila treba da budu za sve ista, ali očigledno to nije moguće”, besan je bio Milovanović.

Iz tabora Dušana Borkovića, koji bi kao lider serije takođe trebalo da nastupi u TCR Istočna Evropa na Slovakija ringu, nismo dobili komentar novonastale situacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*