Treća sreća na Hungaroringu: Milovanović sa dva podijuma fantastično otvorio CEZ sezonu

Srpski automobilista Nemanja Milovanović imao je veoma uspešan vikend na početki sezone šampionata Centralnoevropske zone na kružnim stazama u Budimpešti.

On je prvi trku završio na trećem, a drugu na drugom mestu, što je sigurno njegov najbolji rezultat na Hungaroringu.

“Ovo je treći put kako vozim u Mađarskoj, i može se reći da je bila “treća sreća”. Razbio sam maler na ovom autodromu i mogu da kažem da sam presrećan”, kaže Milovanović za naš portal.

“Mark Jedlocki, koji je trijumfovao na obe trke, je zaista fantastičan trkač. Učestvovao je u TCR Evropa, a njegov auto je unapređen, vozi “kupru”, a ja sam na nivou “rejsera”. Video sam da mogu da ga stignem, ali posle nekoliko krugova u obe trke sam shvatio da ja mnogo više trošim gume od njega, pa sam morao da spustim tempo”.

“U drugom sprintu sam to naročito video, kad je pred kraj trke na stazu izašlo sigurnosno vozilo. Vratili smo se u trkački tempo krug pre kraja i zaista mi je malo falilo da ga napadnem, što pokazuje i razlika na kraju trke. Ipak, zadovoljan sam rezultatom, vozio sam bez mnogo rizika. Meni fale kilometri, nisam testirao i ne mogu da se žalim. Rezultat iz Mađarske je više od svih očekivanja”.

Milovanović je ranije objasnio da je setap za njegov auto bio “na difoltu”, odnosno da njegov tim nije mnogo eksperimentisao.

“Svima je jasno bilo da prvo moram da se “uvozam” i da ćemo tek posle prvog vikenda moći da dorađujemo setap. Takođe, opšte je poznata stvar da TCR auto uvek možete da vozite na fabričkim podešavanjima. Dakle, ispipavali smo teren i posle ovog rezultata možemo da vidimo gde možemo da unapredimo auto. Meni je najvažnije da smo razbili maler na Hungaroringu, jer sam imao dva neuspešna nastupa, a jednom nisam ni otišao zbog problema na mojoj staroj „hondi“ “, pojasnio je Milovanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 2 =