Audi objavio nepromenjen vozački sekstet za DTM 2019.

Fabrička postava Audi sporta za DTM kampanju 2019. ostala je nepromenjena u odnosu na proteklu godinu.

Marka iz Ingolštata zadržala je istu šestoricu vozača koji su branili njene boje u minuloj sezoni. Predsezonski testovi “audija RS5 DTM” nove generacije pokazali su da je kvalitet vozača još važniji faktor nego ranije, pa se kuća iz Ingolštata oslonila na pilote sa DTM iskustvom, jer smatra da su oni sposobni da odgovore još jednom povećanim zahtevima.

Čak je i interni raspored pilota po timovima neizmenjen.

Rene Rast, aktuelni DTM viceprvak i jedini osvajač trka za Audi 2018, ostaje u Timu Rozberg zajedno sa Džejmijem Grinom.

Rast je prošle sezone branio titulu iz 2017, osvojio je šest uzastopnih trka na kraju godine, ali ga je loša forma Audija na otvaranju šampionata koštala novog naslova. U krajnjem zbiru, imao je samo 4 boda manje od konačnog prvaka Garija Pafeta iz Mercedesa.

Robin Frajns i Niko Miler ostaju piloti ekipe Abt sportslajn, a Tim Feniks je zadržao Loika Divala i Majka Rokenfelera.

U pomenutoj šestorki, DTM titule dosad su osvajali Majk Rokenfeler (prvak 2013) i Rast. Četvorica vozača pobeđivala su u DTM trkama, a ukupni bilans seksteta čine 32 osvojene trke, 26 pol-pozicija i 42 najbrža kruga. Najviše pobeda ostvario je Grin (16).

Šef Audi motorsporta Diter Gas kazao je da na ulasku u novu DTM turbo eru sa pravilima Klase 1 nije bilo potrebe za bilo kakvim promenama ili premeštanjima trkača iz tima u tim.

“U Loiku, Robinu, Džejmiju, Niku, Reneu i Majku već smo 2018. imali izuzetno jaku vozačku postavu”, rekao je Gas.

“Po mom mišljenju, to je prava šestorka za Audi sport. Svi oni imaju potencijal da se bore za DTM titulu. Osim toga, prošle sezone su pokazali da su izuzetno dobri timski igrači.”

“Ranije smo s vremena na vreme menjali sastave timova. Međutim, u aktuelnim parovima vozači se savršeno dopunjuju, pa u tom smislu nismo videli nikakav prostor za poboljšanja.”

Ukupno osam “audija RS5 DTM” nove generacije izaći će na DTM piste u 2019. Fabrički tim će prijaviti šest automobila, a dugogodišnji GT partner, ekipa WRT, nastupiće sa još dva klijentska vozila.

WRT dvočlana vozačka postava tek treba da bude objavljena. Na prošlonedeljnom tradicionalnom DTM ruki testu, na kojem je učestvovao i WRT, Audi je isprobao sedmoricu novih vozača, među kojima i Sergeja Sirotkina i Frederika Ferviša. Nije isključeno da će neko od njih naći mesto u WRT tandemu za 2019.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − 16 =