Auer pobednik trke 2 na Hokenhajmringu, Kelvin van der Linde zbog kazne tek deseti

Photo: Juergen Tap (Hoch Zwei)

Mercedesov trkač Lukas Auer završio je drugu DTM trku na Hokenhajmringu na prvoj poziciji, ispred Lijama Losona i Maksimilijana Geca.

Drugu trku je ponovo sa pol-pozicije započeo Kelvin van der Linde, koji je preuzeo lidersku poziciju u generalnom plasmanu zbog osvajanja prve startne pozicije. Sa drugog mesta je u trku ušao ponovo Auer, dok je sa trećeg mesta krenuo Loson u AF Korse “ferariju”.

Sa četvrtog mesta je krenuo još jedan “mercedes”, kojim upravlja Danijel Hunkadelja, ispred drugog AF Korse “ferarija” Aleksa Albona i ABT “audija” Majka Rokenfelera.

Gec i Marko Vitman, koji su pored Kelvina van der Lindea i Lijama Losona u konkurenciji za osvajanje titule su trku započeli sa sedme, odnosno desete pozicije.

Auer je iskoristio bolji start i pretekao Kelvina van der Lindea u drugoj krivini i tokom prvog kruga je već izgradio sekundu prednosti. Loson je takođe pokušao da pretekne “audi” u krivni 6, što mu je uspelo na kratko, ali je južnoaftički pilot vratio poziciju.

Rokenfeler uspeo da pretekne dva „mercedesa“ i domogao se četvrte pozicije, dok je Albon pao na 11. mesto tokom prva tri kruga. U drugom krugu, ponovo na isti način, Loson je napao Kelvina van der Lindea, ali je nakon vožnje naporedo kroz nekoliko krivina, uz blagi kontakt vozač “audija” ostao ispred svog glavnog konkurenta za titulu.

U prvih pet krugova iz trke su odustali Šeldon van der Linde i Sofija Flerš. Maksimilijan Gec je prvi obavio promenu guma na kraju petog kruga, a Kelvin van der Linde je kažnjen sa pet sekundi zbog kontakta sa Losonom, koji je svoje stajanje obavio na kraju šestog kruga i uspeo da se vrati na pistu ispred Geca.

Kelvin van der Linde je obavio svoje stajanje krug kasnije i našao se između Losona i Geca pri povratku na stazu, a pilot Mercedesa je odmah iskoristio priliku da pretekne “audi”. Auer je takođe promenio gume i ostao ispred svih svojih konkurenata.

Dvojica vozača Mercedesa, Filip Elis i Hunkadelja su pretekli Albona nakon svoje promene guma, a u 21. krugu, Hunkadelja je pretekao Elisa u šestoj krivini. Rokenfeler je slično jučerašnjoj trci, ponovo menjao gume poslednji, ali je imao sporo stajanje, te se vratio na stazu tek na 10. mestu.

U 22. krugu, Hunkadelja je pretekao Kelvina van der Lindea u stadionskoj sekciji staze. Kelvin van der Linde je kažnjen sa još pet sekundi jer nije odslužio prethodnu kaznu u boksu. U 25. krugu, Elis je takođe uspeo da pretekne Audijevog trkača iz Južne Afrike.

Niz takmičara – Gec, Hunkadelja, Elis, Kelvin van der Linde, Ardžun Maini i Aleks Albon su se vozili jedni iza drugih do poslednjeg kruga, kada je Hunkadelja napravio grešku na prolazu kroz šestu krivinu i otvorio vrata Elisu, koji je došao na četvrto mesto.

Lukas Auer je prvi prošao kroz cilj, ispred Losona i Geca. Filip Elis je trku završio na četvrtom mestu, ispred Hunkadelje i Albona. Marvin Dinst, Ardžun Maini i Vensan Abril su imali benefit od kazni koje su dobili njihovi konkurenti i trku završili na pozicijama od sedam do devet. Kelvin van der Linde je na kraju završio trku na 10. mestu nakon primene svih kazni.

Pred poslednji DTM trkački vikend koji je na programu za nedelju dana na Norisringu, Lijam Loson vodi u generalnom plasmanu sa 206 poena, 14 ispred Kelvina van der Lindea, a Maksimilijan Gec je trećeplasirani sa 180 poena. Marko Vitman, koji nije osvojio ni jedan poen ovog vikenda, i dalje je četvrtoplasirani sa 165 poena.