Baton neće voziti novembarsku “Trku snova” na Fudžiju, a ni Super GT seriju 2020.

Dženson Baton je na DTM finalu na Hokenhajmringu bio najbrži i najuspešniji među gostujućim Super GT pilotima.

Vozeći “hondu NSX-GT” s kojom se trka i u Japanu, Englez je beležio i bolje kvalifikacione i bolje trkačke plasmane od svojih kolega i rivala s Dalekog Istoka.

Na cilj subotnjeg sprinta on je stigao deveti, postigavši najbolji rezultat za jedan japanski automobil tokom celog vikenda u Baden-Virtembergu.

Posle tako interesantnog nastupa, Dženson je iznenadio predstavnike medija kada je objavio da se neće nađi među akterima sledećeg zajedničkog DTM/Super GT poduhvata, “Trke snova” predviđene za kraj novembra na Fudži spidveju.

Obrazloženje je takođe bilo zanimljivo. “Zašto se ne takmičim na Fudžiju? Zato što to od mene nije traženo, eto zato!”

“Pošteno je reći da ta trka nije u mom ugovoru i želim da budem kod kuće. Ove godine sam mnogo putovao, prečesto sam išao u Japan i biće lepo da neko vreme provedem kod kuće.”

Iz ovih Batonovih reči, reklo bi se da je njemu Super GT angažman već dodijao. Štaviše, on i sam otvoreno nagoveštva da su male šanse da će i treću vezanu godinu provesti u toj seriji.

Bivši šampion Formule 1 je 2017. upisao Super GT gostovanje da bi 2018. tu izvezao debitantsku punu sezonu sezonu i okitio se šampionskim naslovom. Do titule je stigao u GT500 klasi vozeći Kunimicu “hondu NSX-GT” u tandemu s Naokijem Jamamotom.

Obaveze u Japanu Dženson je kombinovao sa parcijalnim programom u FIA Svetskom endurans prvenstvu 2018/19, u kom je branio boje ruskog SMP rejsinga.

Do kraja aktuelnog Super GT šampionata ostala je samo još runda na Motegiju, a par Baton – Jamamoto nije u igri za titulu.

Možda i zbog toga, možda i zbog zasićenja, engleski trkač najavio je da bi dogodine voleo da se okuša u nečemu novom: Volim da isprobavam nove stvari, da učim. U ovom šampionatu sam dve godine i bilo mi je fantastično. Želim da dogodine radim nešto drugo, još ne znam šta.

Stoga bi Motegi mogao da bude poslednji Džensonov Super GT nastup, a Kunimicu “hondu” će na “Trci snova” po svoj prilici voziti Jamamoto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − seven =