Baton vozi „hondu NSX“ na DTM finalu u Hokenhajmu

Bivši F1 šampion Dženson Baton učestvovaće na finalnoj DTM rundi na Hokenhajmringu, gde će voziti „hondu NSX-GT“ kao jedan od gostujućih vozača iz japanskog Super GT prvenstva.

Baton je fabrički trkač Honde i aktuelni šampion Super GT serije. Naslov je osvojio 2018, u svojoj debitantskoj sezoni, u tandemu s Naokijem Jamamotom.

Oktobarsko DTM finale u Baden-Virtembergu uvod je u zajedničku „Trku snova“, koju će nemački premijum turing šampionat i japansko GT prvenstvo u novembru upriličiti na Fudži spidveju.

Za nastup na Hokenhajmringu biće prijavljen po jedan automobil svakog od proizvođača angažovanih u Super GT, Honde, Nisana i Leksusa. Oni će se tom prilikom suprotstaviti DTM brendovima, Audiju, BMW-u i Aston Martinu.

Baton je prvi gost koji je potvrdio učešće, dok Nisan i Leksus tek treba da se izjasne o pilotima koje šalju u Nemačku. Operativu će sprovoditi timovi Kunimicu (za Hondu), Nismo (za Nisan) i Tom‘s (za Leksus).

„Tokom moje vozačke karijere bio sam strastveni poštovalac mnogih različitih disciplina vrhunskog auto-sporta“, napisao je Dženson na svom Instagram nalogu.

„Moj plan za period posle Formule 1 oduvek je podrazumevao potragu za novim prilikama i izazovima u tim različitim kategorijama.“

„Oduševljen sam što mogu da kažem da su mi Honda, Super GT promoter i DTM pružili još jednu takvu priliku, jer ću voziti dve poslednje trke DTM šampionata na Hokenhajmringu.“

„I Super GT proizvođači Nisan i Leksus prijaviće po jedan automobil, pa će ionako žestoko konkurentno takmičenje postati još konkurentnije. Jedva čekam da se u to uverim iz prve ruke.“

Osim što se trka u Japanu, Baton se sa ruskim SMP rejsingom takmičio u LMP1 klasi Svetskog endurans šampionata, u kom je debitovao na trci 24 časa Le Mana.

Dok na Hokenhajmring dolaze tri Super GT automobila, u novembarsku uzvratnu posetu Japanu ide čak 15 DTM vozila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 4 =