Berger: DTM budućnost osigurana, to će biti najbolja sprint GT serija na svetu!

Prvi čovek nemačke premijum turing serije, Gerhard Berger, danas je održao virtuelnu konferenciju za medije i zvanično potvrdio: DTM nastavlja život, ali sa GT tehnikom kao osnovom!

Ovakvo rešenje dobilo je zeleno svetlo trenutno angažovanih proizvođača, a Berger je podvukao koliko su dosadašnji pregovori bili naporni.

“Tokom poslednjih nekoliko nedelja i meseci smo vodili naporne pregovore i diskusije, ja bih da naglasim koliko sam zahvalan proizvođačima – Audiju i BMW-u – koji su omogućili da platforma opstane i da postoji i u budućnosti. Diskutovali smo o različitim rešenjima i opcijama, ali sam siguran da smo odabrali perfektno rešenje da bi se osiguralo postojanje platforme i za ubuduće.”

“Siguran sam da nas čekaju veoma uzbudljive trke, možda čak i uzbudljivije nego što su sada, i da će se voziti pred još više gledalaca. Činimo veliki korak napred i presrećan sam što smo osigurali radna mesta koja zavise direktno ili indirektno od ove platforme – tu su članovi timova, novinari, tv produkcija. S nekim ljudima sarađujemo već više od 30 godina i ja ih su ljudi koje dobro poznajem. Da nismo osigurali platformu, to bi bila katastrofa, a ovo je sada još važnije za nemački auto-sport.”

Photo by Hoch Zwei

Bergerova sopstvena firma BMS preuzeće na sebe promociju budućeg DTM-a, format takmičenja ostaće onakav kakav već poznajemo, a umesto fabričkih, takmičiće se profesionalni privatni timovi. Finansije za ovaj poduhvat su, tvrdi Berger, obezbeđene.

“DTM DNK ostaje trkanje točak uz točak. Promeniće se tehnički pravilnik, ali se to već više puta dešavalo u DTM istoriji tokom poslednjih 30 godina. Osnova će biti GT3, mi ćemo koncept zvati GT Pro. Napravićemo promene koje će podići troškove, ali će povećati uzbuđenje.”

“Vozači će ostati oni koje već poznajemo, nadamo se da ćemo privući još njih, a razlika će biti to što će fokus biti na nezavisnim klijentskim ekipama. Neke će imati podršku fabrika. Audi i BMW su objavili da će pružiti podršku svojim timovima koji budu prisutni. Važno je da te timove izvedemo u prvi plan, to su ranije bili Šnicer, Cakspid, Alpina, danas su Abt, Feniks, Rozberg. Oni moraju da budu u centru pažnje, a u nedelju su vozači u fokusu.”

Austrijanac je potvrdio da je bilo i trenutaka kada je izgledalo da DTM neće opstati, i da je i sam ponekad sumnjao u to da li je na pravom putu.

“To sam povezivao sa sobom, imam 60 godina i mislio sam kako bih rado išao na skijanje i vodio opušteniji život. Ali, za ovu platformu se vredelo boriti, za nemačke i internacionalne navijače, radna mesta, sve to je moralo da se održi. Posvetio sam se tome zarad koristi svih uključenih. Dobio sam punu podršku Audija i BMW-a i oni su mi omogućili da promenim postojeću strukturu. I Audi i BMW napuštaju DTM Klase 1 na kraju sezone, ali serija će se nastaviti.”

Više informacija o samim takmičarima i kalendaru za sledeću sezonu dobićemo oko finala sezone na Hokenhajmringu.

“Zbog kompleksne strukture, pregovori su trajali nedeljama i mesecima, a ja nisam želeo da pravim treći korak pre prvog. Došli smo do trenutka da možemo da počnemo detaljno da planiramo. U nedelju je trkački dan, krećemo sa time od ponedeljka.”

“Dobili smo mnogo zahteva od proizvođača i timova koji su već pokazali interesovanje. Radićemo na kalendaru, pravilima, definiciji platforme u detaljima. Isto kao poslednjih nekoliko godina, između 8 i 12 rundi će biti na kalendaru, generalni cilj je 10. Ponovo bi se vozile 2 trke tokom vikenda, format je isti. Najmanje polovina ili 60% trka biće u Nemačkoj.”

Berger se osvrnuo i na vanredno stanje povodom korona virusa i svrhu DTM-a kao sportske discipline.

“DTM je uvek priređivao uzbudljive trke. Kao i u svakom sportu, potrebno je pronaći nova rešenja i elemente da bi trkanje bilo još uzbudljivije. Moramo da osiguramo da u subotu i nedelju najbolji vozač i najbolje pružena partija steknu pobedu. Bitno nam je da priredimo dobro trkanje za navijače. Ja već 40 godina idem na trke svake druge nedelje, bilo kao vozač, gledalac, ili neko iz organizacije. Na Spa je sve izgledalo depresivno bez publike, nedostajali su nam navijači.”

Prvi čovek nemačke premijum serije nije mogao da otkrije previše detalja o tome koji će model koristiti BMW u 2021.

“Proces homologacije “BMW-a M4” neće biti gotov na vreme. Videćemo da li će “BMW M6” biti uzet u obzir. Može se očekivati da ćemo videti “M4″ u toku sezone, ali on će definitivno biti na stazi tokom 2022.”

Nemačka GT Masters serija dobila je pravo da se nazove Međunarodnim nemačkim GT šampionatom. Za taj status dobila je saglasnost Nemačkog saveza motornog sporta, i već je objavila svoj kalendar za 2021. Bergera ta činjenica ne uznemirava.

“To mi nije problem, mada me zanima kako je GT Masters dobio status šampionata, to je nemački šampionat s većinom trka u Nemačkoj i dve izvan nje. Mi smo kao DTM uvek imali internacionalni fokus, sa snažnim korenom u Nemačkoj. Fokus je na Nemačkoj, gde će se voziti 50-60% naših trka. Naše internacionalne trke biće samo evropske.”

Opcija da se automobili Klase 1 nađu na stazi i dalje nije napuštena, mada postoji više kao želja.

“To je još na stolu, ali to je samo želja. Ne bismo da ih ugasimo potpuno, ali se definitivno ide ka novim pravilima. To naravno i menja naše planove o saradnji sa Japancima. Nažalost, zbog povlačenja Audija nije nam uspelo da se vozi zajedno s njihovim automobilima, da se oni pomešaju. Originalni plan se menja. Siguran sam da će nova pravila biti uspešna. Mi ne želimo dodatne troškove, moguće je da će biti (tehničkih) promena ali će se one desiti samo ako posluže poboljšanju sporta i učine automobile boljim za sprint format, što je u osnovi DTM-a.”

Kada je u pitanju prateći program, želja prvog čoveka takmičenja je da se sa njegovim koncipiranjem krene od nule. Trenutno se ne zna da li će tu ponovo biti mesta za neku formula seriju, dok DTM trofej za GT4 automobile ostaje deo paketa.

“Pokušaćemo da poboljšamo program, kako bismo navijačima ponudili više i sve učinili privlačnijim porodicama. DTM Trofej je moćan deo programa za buduće godine. Smatramo ga uspešnim, ima stvari koje ćemo poboljšati, ali to ostaje fiksni deo budućeg DTM paketa.”

“Nisam ni vodio razgovore na temu pratećeg programa sa formulama, hteo sam da osiguram platformu. Sada je pitanje idućih nedelja da li su formule važne na našoj platformi ili ne. Tradicionalno su bile bitne u paketu, imali smo Formulu 3 i W seriju.”

Kada je u pitanju broj DTM (GT) automobila na stazi, Berger to smatra luksuznim problemom.

“Do toga tek treba da se stigne. Trend poslednjih godina su licenciranja i ograničenja broja učesnika. Ja razmišljam u drugom pravcu, onom kada smo imali pune startne rešetke i kad je bilo i prekvalifikacija. To su bila uzbudljiva vremena.”

Upoređujući performanse novoimenovanog GT plus (pro) koncepta i Klase 1, DTM promoter nalazi prednosti i mane.

“Ključ je u transparentnosti, u tome koliko je BoP dobar. Ja ga ne volim, ali moramo da ujednačimo različite koncepte, što je mana GT sporta. Prednost je u sledećem: ako se to dobro, fer i transparentno reši, navijači vide mnogo različitih marki, koncepata, konfiguracija motora i to će biti veliki plus. Siguran sam da ćemo pronaći dobro rešenje. Za razliku od drugih serija, mi nećemo izvoditi kategorizaciju vozača (platinum, zlatni, srebrni). Izbalansiraćemo tehniku, ali je ideja da pobedi najbolji sportista i vozač.”

Što se tiče Bergera, prilika da se GT Masters takmičari pojave na DTM startnoj rešetki potpuno je otvorena.

“Ja sam pristalica slobodnog tržišta. Ko god dođe, dobrodošao je. Što više auto-sporta, to bolje. Neki bi voleli monopol, ali je to pogrešan put, pogotovu za Nemačku. S takvom industrijom, navijačima, vozačima, bitno je da imate što više mogućnosti za trkanje. Bitno je da postoji konkurencija.”

S organizacijom Stefana Ratela, specijalizovanom za promociju GT3 trka, dosad se nije pregovaralo.

“Bude li potrebno, pričaćemo. Ja imam dobre odnose sa Stefanom Ratelom. Mi imamo naše trkače, on svoje.”

Upitan zašto smatra da će većina sadašnjih DTM vozača ostati tu i dogodine, Berger je kazao: “Zato što će to biti najbolja GT sprint serija na svetu”.

Uprkos prelasku na GT tehniku, ime serije se neće menjati. Zbog čega? “Volim ime DTM, ono će ostati zauvek!”, završio je Berger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*