BMW i Vitman najbrži na otvaranju vikenda, gosti iz Japana se muče

Završeni su treninzi finalne DTM runde na Hokenhajmringu i uspostavljena je prva hijerarhija sa prvom, koliko god nepreciznom predstavom o odnosu snaga DTM i Super GT automobila.

Dve sesije vožene su po različitim uslovima: na prvoj je padala kiša, a na drugoj je bilo oblačno i suvo.

Samim tim, najbrži krugovi postizani su u kasnijem popodnevnom terminu, kada je prvo mesto pripalo Marku Vitmanu u “BMW-u M4 DTM”, koji je štopericu zaustavio na 1:29.881. Bavarac se ovog vikenda bori za utešnu nagradu i moguću sezonsku bronzu.

Šest desetinki iza njega završio je novi šampion Rene Rast u “audiju”, a treće mesto sa dodatnom desetinkom zakašnjenja vlasništvo je BMW pulena Tima Gloka. Glok je inače bio najbrži na prvom, kišnom treningu, i to krugom od 1:47.841, što pokazuje da se tada vozilo osamnaestak sekundi sporije.

U prvih 10 na drugoj sesiji bilo je mesta samo za Audi i BMW vozače.

Audi trojka u sastavu Džejmi Grin, Niko Miler, Majk Rokenfeler poređala se od četvrtog do šestog mesta, privatni “audi” Pjetra Fitipaldija rangiran je kao osmi, a Loik Dival je u fabričkom zauzeo desetu poziciju (+1.372).

Do top 10 došli su i BMW trkači, Filip Eng kao sedmi i Bruno Spengler kao deveti.

Najbržim “aston martinom” pilotirao je Danijel Hunkadelja, koji je prvi radni dan zaključio dvanaestim vremenom druge, brže sesije (+1.974). Njegov trofejniji kolega Pol di Resta slupao se u sedmom krugu na istom treningu. On je na poslednjoj krivini autodroma prešao preko šljunka i zaustavio se u zidu.

Gostima iz Japana bilo je, najblaže rečeno, teško.

Tokom kišne sesije na Zahs krivini se slupao Nik Kasidi s “leksusom”, i to posle samo tri kruga. Isto je izveo i Cugio Macuda u “nisanu”, ali je bar izvezao 17 krugova. Koliko-toliko reprezentativno vreme za Super GT kontingent postavio je Dženson Baton u “hondi”, rangiran kao šesnaesti i sa 18 krugova u točkovima.

Na drugoj sesiji Leksus i Nisan izveli su smenu straže, pa su za njih nastupali Rio Hirakava i Roni Kvintareli. Japanac je prešao 15 krugova i zabeležio 17. vreme (+2.458 u odnosu na Vitmana), a trofejni Italijan završio je na poslednjem, 21. mestu (+3.646).

Najbrži u Super GT delegaciji ponovo je bio Baton, sada petnaestoplasirani (+2.105).

Džensonu i njegovim kolegama iz Japana bio je najveći problem da se adaptiraju na potpuno nepoznate Hankuk pneumatike, pogotovu po vlažnoj pisti. Prema Batonovim rečima, situacija s gumama u potpunosti anulira svaku prednost koju bi aerodinamički sofisticiranija i na tom planu naprednija japanska tehnika mogla da ima.

“Mi smo u Japanu 8-10 sekundu po krugu sporiji kada pada kiša, ali ovde izgleda da su razlike u vremenima 20 i više sekundi”, rekao je bivši F1 i aktuelni Super GT šampion. “Za nas je to velika razlika i mehaničko prianjanje će doći do izražaja. Zbog toga ćemo morati ozbiljno da poradimo na automobilima.”

“Leksus”, “honda” i “nisan” na Hokenhajmringu nemaju ni DRS, ni “push-to-pass”, za razliku od “audija”, “BMW-a” i “astona”.

Subotnji program finalnog DTM takmičarskog vikenda uključuje kvalifikacije za trku 1 (10:35) i prvi sprint (start u 13:33).

U nedelju se u identičnim terminima voze druge kvalifikacije i trka 2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + ten =