BMW motorsport dobio novog šefa

Jens Markvart više nije direktor BMW motorsporta.

On je ulogu direktora ovog sektora kuće iz Minhena obavljao skoro deset godina, a od 1. novembra preuzeće novo rukovodeće mesto u okviru BMW grupe, u odseku koji se bavi konstrukcijom prototipova serijskih modela.

Na poziciji prvog čoveka BMW motorsporta u prelaznoj fazi naći će se Markus Flaš, dosadašnji direktor BMW M GmbH, odeljenja zaduženog za visokoperformantne modele.

Markvart je na čelo BMW trkačke divizije došao 2011, kao bivši šef Tojota F1 tima i na tom mestu nasledio je dr Marija Tajsena.

U uspehe njegove epohe mogu se ubrojati tri vozačke DTM titule – Bruno Spengler 2012, Marko Vitman 2014. i 2016 – pobede na klasičnim 24-časovnim endurans trkama na Dejtoni, Spa-Frankoršampu i nedavno na Nirburgringu.

Kritike je, međutim, dobio “M8 GTE” automobil, čiji je razvoj praćen ogromnim troškovima, a u FIA Svetskom endurans prvenstvu trkao se samo jednu sezonu, pre nego što se BMW povukao iz serije. Ipak, “M8” je aktivan u GTLM klasi IMSA šampionata. S druge strane, DTM program u epohi Klase 1 ispostavio se kao debakl.

BMW u ovom trenutku ima fabričke trkačke postave u DTM-u, Formuli E i IMSA šampionatu sportskih automobila. DTM program kuće biće ugašen po isteku 2020, jer i sama serija prelazi na koncept klijentskog trkanja.

Bavarci razvijaju novi GT3 automobil, zasnovan na “BMW M4” modelu. On će na raspolaganju klijentima biti od 2022. godine, mada postoji mogućnost i ranijeg DTM debija u prehomologacionom izdanju.

U saopštenju kojim je objavljen Markvartov prelazak na drugu dužnost, navodi se da će “fabrički angažman kuće u Formuli E i GT trkanju biti nastavljen”.

Nagađa se da će BMW sve svoje trkačke programe, i fabričke i klijentske, prebaciti u nadležnost M divizije.

“Uvek ću imati dirljive uspomene na proteklih deset godina”, kazao je Markvart, koji je proveo četvrt veka u različitim ulogama u auto-sportu.

“Iskusio sam sve uspone i padove u automobilskom sportu, i to sa izuzetnim timom. Apsolutna pobeda na 24 sata Nirburgringa bila je šlag na torti na kraju ovog uzbudljivog perioda. Zahvalan sam BMW grupi i celoj sportskoj porodici na svim ovim uspomenama.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*