Di Resta: Ako sam ja danas prerano startovao, onda su neregularni svi DTM startovi u poslednjih 15 godina

Škotski trkač Pol di Resta bio je junak uvodnih krugova prve DTM trke na Brends Heču.

On je u “aston martin vantidžu DTM” izveo odličan start sa četvrtog mesta i poveo je trku ispred vlasnika pol-pozicije Marka Vitmana u “BMW-u” i Audijevih pilota Loika Divala i Renea Rasta.

Međutim, Di Resta se ubrzo našao pod istragom zbog preranog starta, da bi mu potom bilo dosuđeno kaznenih 5 sekundi, koliko je dodatno morao da provede zaustavljen u vreme svog pitstopa. Zvaničnici svakako znaju bolje, ali se ni na jednom od usporenih snimaka nije moglo videti da je Škot požurio u odnosu na kolege.

Za utehu pilotu ekipe R-Motorsport Aston Martin ostaje da je predvodio kolonu tokom trećine distance, što su bili i prvi krugovi u vođstvu za ove godine u DTM-u debitujući engleski brend.

Može samo da se nagađa šta bi bez kazne 33-godišnji Di Resta danas postigao na svojoj domaćoj stazi, na kojoj je u karijeri već tri puta trijumfovao.

Sav njegov trud nije nagrađen čak ni utešnim bodovima jer je pred kraj trke gubio tempo i najzad je zbog tehničkog defekta parkirao “vantidž” u boksu.

“Današnja trka je nažalost bila jedna od onih u kojoj su razne stvari krenule naopako”, komentarisao je Di Resta. “Pre svega, ubeđen sam da nisam prerano startovao Mislim da su zapravo svi oko mene startovali loše.”

“Treba da pogledaju šta je u proteklih 15 godina bilo prihvatljivo a šta ne. Ako je moj start neregularan, onda bi trebalo da bude neregularan i svaki start svakog drugog DTM vozača u poslednjih 15 godina.”

Škot je nastavio: “Sama trka je bila dobra, imali smo pristojan tempo. Pogodovale su nam promenljive vremenske prilike u kvalifikacijama i završili smo na dobroj poziciji. Lepo je bilo što sam vodio prvih 15 krugova trke u “aston martinu” pred britanskim navijačima i sve dok je to trajalo, išlo nam je dobro.”

“Nažalost, pred kraj sam osetio totalni gubitak snage i zato sam parkirao u garaži, da bih izbegao svaki rizik. Tehnički problem smo otkrili tek na kraju trke, a zbog njega nam je nedostajalo malo performansi. Sve je to stoga što se ova runda vozi samo dva dana. Nema vremena da se uoči problem, odmah vozite kvalifikacije.”

“Iako smo i ovde ponovo imali problem s pouzdanošću automobila, znamo da napredujemo. Za nas je svaka trka test i danas smo pokazali da smo sve bolji i da korak po korak idemo napred”, poručio je Astonov trkač.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + 17 =