Diter Gas: Aston Martin DTM projekat neće zaostajati za rivalima

Photo: Nick Dungan / Drew Gibson photography

Prvi čovek Audi motorsporta, Diter Gas, kaže da podrška HWA DTM programu Aston Martina za 2019. znači da će britanski brend stupiti u šampionat “na ravnoj nozi” sa rivalima.

Zbog povlačenja Mercedesa iz DTM-a na kraju 2018, šef serije Gerhard Berger razgovarao je sa mnogim proizvođačima kako bi popunio prazninu na startnoj listi.

Mercedesov odlazak je omogućio da HWA – višedecenijski “izvođač radova” za tim Trokrake zvezde – nastavi takmičenje u DTM-u pod Aston Martin licencom. U tom cilju, HWA je ušao u zajednički poduhvat sa ekipom iz Blanpan GT serije, švajcarskim R-Motorsportom.

HWA je pod firmom Mercedesa najuspešniji tim u DTM istoriji, sa ukupno jedanaest vozačkih i sedam proizvođačkih titula (uključujući i trostruku krunu 2018, sa Gerijem Pafetom kao šampionom).

Gas kaže da iskustvo koje ima HWA znači da će Aston Martin projekat biti konkurentan onome što rade Audi i BMW.

“Očekujem da će se Aston Martin pojaviti na ravnoj nozi, ne lošiji, jer će za njihovu operativu biti zadužen HWA,” rekao je Gas.

“Imaće mogućnost da u ovaj projekat unesu sve svoje iskustvo iz godina sa Mercedesom.”

“Mi u Audiju sarađujemo sa našim privatničkim timom, WRT. To je veoma profesionalna ekipa, koja je tokom godina ostvarila mnogo uspeha u klijentskim trkačkim programima Audija.”

“Sada WRT želi da napravi korak dalje i pređe na viši nivo. Verujem da su apsolutno sposobni da im to pođe za rukom i očekujem nekoliko pozitivnih iznenađenja tu i tamo.”

HWA i R-Motorsport učestvovaće u DTM-u 2019. pod zastavom Aston Martina, ali nije garantovano da će to biti od prvog trkačkog vikenda, već “kada razvoj to dopusti”. Takođe, ova kombinacija još nije prozborila ni reč o svojoj vozačkoj postavi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 − five =