Dosta je “trka duhova”: DTM na Asenu prvi put pred publikom u 2020.

DTM ovog vikenda održava svoju četvrtu ovosezonsku rundu i njen domaćin je Asen, staza na kojoj je šampionat od prošle godine pronašao novi holandski dom.

Asen je početak vrlo intenzivne faze u tekućem kompaktnom šampionatu. Odmah posle njega slede dve uzastopne runde na Nirburgringu (prva na GP, druga na sprint konfiguraciji), što podrazumeva šest trka u samo tri vikenda. Drugačije rečeno, to je trećina cele sezone u intervalu od svega 16 dana, a to se u nemačkoj seriji nikada nije desilo.

Dugačak 4.542 metra i oko 40 kilometara udaljen granice s Nemačkom, Asen je čuven po motociklističkim trkama i ljubitelji dvotočkaša nazivaju ga “katedralom brzine”. DTM ga je na kalendar prvi put uvrstio 2019, zamenivši Zandvort kao autodrom na kojem se dotle trkao u Holandiji.

Premijerni nastup ispao je veoma popularan i okupio je brojnu publiku, pa je mesto staze na kalendaru 2020. bilo osigurano. Pobede su 2019. podelili BMW i Audi. U subotu je Marko Vitman slavio za Bavarce, ispred Audi para Niko Miler – Rene Rast, dok je u nedelju za “četiri prstena” trijumfovao Majk Rokenfeler ispred Vitmana i Milera. Rekord kruga vlasništvo je BMW vozača Filipa Enga: 1:27.638.

Karavan na Asen dolazi u uzbudljivo vreme. Na prethodnom takmičarskom vikendu Audijev as i branilac naslova Rene Rast slavio je u subotnjoj trci ispred Milerovog sestrinskog “RS 5 DTM” sa samo 89 hiljaditih prednosti, što je repriza najtešnjeg finiša u istoriji serije. Dan kasnije, prekinut je Audijev pobednički niz koji je trajao duže od godinu dana. Zaslugom Lukasa Auera i Tima Gloka BMW je iznenadio aktuelne šampione dvostrukom pobedom u trci 2.

Miler stiže u Holandiju kao lider prvenstva sa 133 boda, Rast ga prati sa 97, Frajns ima 92, a Glok je sa 52 poena četvrti u generalnom i najbolje rangirani BMW pilot.

Tradicionalna turing serija na Asenu će moći da se pohvali bar jednim elementom normalnosti više: gledaoci se ovom prilikom vraćaju na tribine. Istina, to će biti u ograničenom broju, ali će bar deo tradicionalne DTM atmosfere biti ponovo prisutan. Kako je rekao Audijev brzi Holanđanin Frajns, to je kraj perioda “usamljenosti”.

Frajns je čovek u centru pažnje. U šest trka 2020. četiri puta je startovao s pol-pozicije, ali nijednu od njih nije pretvorio u pobedu, niti je u 44 dosadašnja starta uopšte izlazio na vrh DTM podijuma. Zato je još ranije kazao da veruje da bi prvi trijumf mogao da upiše na domaćem terenu. Kvalifikacioni rezultati pribavili su 29-godišnjaku nadimak ‘mašina’ i ta pohvala stigla je od njegovih direktnih suparnika.

“Osvojio sam četiri pol-pozicije i bio sam na prvom mestu startne rešetke, ali potpuno sam i u tišini, bez gledalaca na tribinama. To je bilo tužno”, primećuje Holanđanin.

“Zato je sjajno što ponovo imamo publiku na Asenu. To je tačno moj tip staze: tečnog toka kao Spa, prohtevna, brza pista na kojoj je ključna pažnja prema gumama jer je prema njima oštra. Asen je možda moja domaća trka, ali nije baš u mom dvorištu. Od moje kuće do staze potrebna su dva sata vožnje.”

Frajns je u 2020. ubeležio četiri podijuma, a uspe li da pobedi pred svojom publikom, biće prvi Holanđanin – osvajač DTM trke od 2. maja 2004, kada je trijumf na Eštorilu pripao Kristijanu Albersu.

TT staza Asen hvali se najdužom tribinom na evropskom tlu, ali je još poznatija po brzim i srednjebrzim krivinama. Na osnovu prošlogodišnjeg iskustva, DTM timovi su je upamtili kao abrazivnu i priličnog “potrošača” guma, a slično habanje pneumatika doživeli su na otvaranju 2020. na Spa-Frankoršampu. Zato će strategija s boksovima i čuvanje guma biti ključni faktori dolazećeg vikenda, s tim što već postoje vozači koji se pitaju da li će jedan (obavezni) pitstop biti dovoljan, ili dve zamene pneumatika donose prednost u završnici predstojećih sprintova.

Rast komentariše: “Asen ima jednu od najbržih krivina na kalendaru, kroz nju prolazimo sa oko 255 km/h. Činjenica da će svakog dana na tribine biti pušteno po 10.000 ljudi predstavlja generalno dobar znak za auto-sport.”

Aktuelnom šampionu Holandija je značajno poglavlje u karijeri jer je u njoj 2016. izveo neočekivani DTM debi, odmenivši povređenog Adrijana Tambea.

“Slavili smo 30. rođendan moje devojke i bilo je devet ili pola deset uveče kada je mobilni telefon zazvonio”, seća se Rast. “Pitali su me da li bih voleo da vozim DTM trku. Naravno, odmah sam prihvatio. I sreća je što mi je kaciga bila u gepeku.”

Ostalo je, kako se kaže, istorija.

BMW adut Marko Vitman pamti Asen kao svoj najbolji prošlogodišnji vikend: “Osvojio sam s jedno prvo i jedno drugo mesto. Staza ima brze krivine, tačno onakve kakve mi odgovaraju i kakve volim. Dvostruka pobeda na Lauzicringu pokazala je da smo napredovali, nadam se da taj zamah može da se nastavi i da možemo da izvedemo još korak u kvalifikacijama kako bismo dodatno smanjili zaostatak.”

“Na Asenu je posebno važna dobra aerodinamika, jer je vrhunski aerodinamički potisak potreban za brze krivine. Setap ćemo prilagoditi tome, ali i mi vozači moramo na to da se adaptiramo”, završio je bivši dvostruki DTM šampion.

Inače, između Lauzicinga i Asena polovina DTM takmičara nije imala vikend odmora. Audi kvartet u sastavu Frajns, Miler, Rokenfeler, Džejmi Grin učestvovao je u šestočasovnoj GT3 trci na Nirburgringu Nordšlajfe, u kojoj su im suparnici između ostalih bili BMW piloti Eng, Auer, Vitman i Šeldon van der Linde. Od svih njih najbolje je prošao Frajns: bio je u drugoplasiranoj postavi (od 160 automobila) i možda je to dobar znak za Asen.

Pomenuti piloti ne mogu da očekuju odmor ni posle Holandije i dve DTM vezane runde na Nirburgringu. Svi će oni učestvovati i na klasičnoj 24-časovnoj trci na “Zelenom paklu”, koja je na programu od 24. do 27. septembra.

DTM satnica na Asenu:
petak, 4. septembar
13:00–13:45 trening 1
15:40–16:10 trening 2

subota, 5. septembar
10:40–11:00 kvalifikacije 1
13:30–14:40 trka 1

nedelja, 6. septembar
10:15–11:35 kvalifikacije 2
13:30–14:40 trka 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*