Doviciozo uoči DTM debija: Ne očekujem nikakav rezultat, probaću da držim tempo grupe i to je sve

Dukatijev MotoGP as Andrea Doviciozo okončao je pripreme za debitantski DTM nastup, koji će u “audiju RS 5 DTM” izvesti na italijanskoj rundi šampionata od 7. do 9. juna na trkalištu Mizano.

Posle rada u Audi simulatoru, Doviciozo je na Mizanu i testirao spravu u kojoj će se trkati i prešao je nepunih 200 krugova, uz podršku mentora, dvostrukog DTM prvaka Matijasa Ekstrema.

Dovijev nastup na pisti u Emilija Romanji ima za cilj da privuče što više lokalnih gledalaca, za šta postoje dobri preduslovi. Između ostalog, on je na tom mestu osvojio Veliku nagradu San Marina 2018, a i sama lokacija mu mnogo znači.

“Nama italijanskim trkačima ta staza je od ogromne važnosti, pre svega zbog svoje tradicije”, kazao je Doviciozo. “Odrastao sam nedaleko od nje, a prošle godine sam tu osvojio MotoGP trku. Što se mene tiče, ima nečeg posebnog u vezi s tom stazom. Kada su me pitali da li bih hteo da u Mizanu učestvujem kao gost na DTM vikendu, to me je učinilo veoma srećnim i pomalo ponosnim.”

Italijan je vožnju “audija RS 5 DTM” opisao kao ogromnu zabavu i detaljnije je opisao stečene utiske.

“Ja volim nove izazove, a vožnja tako moćnog trkačkog automobila na limitu na pravoj stazi definitivno mi je bila novo iskustvo i u njemu sam uživao.”

“Zapanjilo me je koliko se lako kontroliše auto kada se zadnji kraj uznemiri. Čak i na niskim obrtajima, motor ima dovoljno snage da kontroliše manja otklizavanja.”

“Najveći izazov mi je bio pronalaženje trkačke putanje. Ona se potpuno razlikuje u odnosu na onu kojom vozim na “dukatiju dezmosediči”.

Ekstrem je svojim savetima bio od velike pomoći 33-godišnjem motociklisti u procesu privikavanja na Audijev DTM automobil.

“Posebno tokom prvih šest ili sedam krugova, ogroman izazov mi je bio da stignem do limita u brzim krivinama”, dodao je Doviciozo. “Za to mi je jednostavno nedostajao osećaj. A DTM automobili stvaraju toliko snažan aerodinamički potisak da u teoriji možete da s njima učinite i mnogo više. Velika je razlika u odnosu na MotoGP motocikl.”

“Znam da DTM vozači neke krivine prolaze punim gasom, kada sam ja prolazio tim sekcijama, mislio sam da je to nemoguće. Tu mi je Matijas mnogo pomogao.”

“Mislim da smo dobro radili zajedno, nisam ni očekivao drugačije. To važi i za celu ekipu Audi sporta, pružili su mi neverovatnu podršku. Savršeno smo iskoristili vreme koje smo imali na raspolaganju za testove. Ne samo da smo izvezli mnogo krugova, već smo simulirali i mnoge situacije s kojima ćemo se suočiti tokom trke, startove, odlaske u boks, rad sa gumama…”

Uoči DTM debija, Dovi sebi ne postavlja apsolutno nikakve rezultatske ciljeve.

“Nemam nikakvih očekivanja u pogledu konačnog rezultata. Poznato je da je DTM takmičarski nivo ekstremno visok, gledao sam mnogo trka i izgleda da su svi međusobno blizu. Pokušaću da držim tempo grupe, ali će to biti to, bar s mog aspekta. U mnogim situacijama je potrebno iskustvo, a ja ga očigledno nemam. Zato sebi ne postavljam nerealne ciljeve, samo ću uživati u svemu.”

DTM trkački vikend pada između dve MotoGP runde, što znači da se obaveze italijanskog trkača samo uvećavaju.

“Priznajem da to nije lako, ali sam na neki način na to i naviknut. I inače sam često u akciji između MotoGP trka, na primer u motokrosu. Volim raznovrsnost. Nadam se da će moja porodica i prijatelji doći da me gledaju na Mizanu i nadam se da će se zabaviti.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*