DTM će 2020. na nemačkim stazama organizovati uzastopne trkačke vikende

(Photo by Hoch Zwei)

DTM automobili će prvi put u sezoni zagristi asfalt prilikom junskog testa na Nirburgringu, a organizator serije još se bavi skiciranjem revidiranog provizornog takmičarskog kalendara, takvog koji bi mogao da odoli iskušenjima covid-19 pandemije i pratećim restrikcijama.

Test na pisti u Ajfelima biće vožen iza zatvorenih vrata, što je po svemu sudeći sudbina i barem nekoliko prvih trka u godini – kada god i gde god one budu upriličene.

Premda se ne zna ni kako će izgledati nova verzija DTM kalendara za 2020, niti kada će biti gotova, već se sada govori o nekim osnovnim principima koje će taj nacrt slediti.

Pre svega, promoter planira da na što većem broju staza održava uzastopne takmičarske vikende, što bi značilo da se u devet kalendarskih dana na istom mestu voze četiri trke.

Takav model u svom pokušaju da počne sezonu koristiće Formula 1, a Naskar se poslužio još radikalnijom varijantom, smeštajući trke i u sredinu radne nedelje.

Takođe, izgleda da je šef serije Gerhard Berger odlučio da se usredsredi primarno na nastupe na domaćem DTM tržištu, u Nemačkoj, što su nedavno preporučili i BMW vozač Timo Glok i bivši dvostruki prvak serije Timo Šajder.

Osim što bi ta strategija snizila troškove održavanja celog šampionata, timovi bi lakše mogli da sprovode mere prevencije i zdravstvene zaštite, jer bi tokom većeg dela sezone sledili uputstva, propise i zahteve samo jedne države. Takođe, izbegli bi ograničenja u prelasku granica i za profesionalce nezamislive obaveze boravke u karantinu.

DTM će inače na testu na Nirburgringu prvi put primeniti sopstvene mere zaštite od epidemije i, ukoliko se pokažu efikasnim, koristiće ih i tokom trkačke sezone.

Temelj opisanog pristupa trebalo bi da budu autodromi Nirburgring, Hokenhajmring i Lauzicring, na kojima bi se prema navedenim principima moglo izvesti 12 trka.

To ne isključuje ni druga trkališta u Nemačkoj. Kako smo već pisali, organizator se raspitivao da li je Zahsenringu moguće rezervisati dva uzastopna vikenda, ali je naišao na zatvorena vrata jer za njih nije bilo slobodnih termina.

Nasuprot ranijim tvrdnjama, izgleda da je seriji sada zanimljiv i Ošersleben, na koji bi DTM došao prvi put posle pet godina. Navodno je došlo do kontakta između dveju strana, ali se ne zna šta je uprava staze odgovorila promoteru.

Kako je sasvim neizvesno kada će se, kojim tempom i kako ublažavati restrikcije putovanja na evropskom tlu, veliko je pitanje i koliko bi trka van Nemačke DTM mogao da održi.

Trenutna epidemiološka situacija u Rusiji i Velikoj Britaniji čini malo verovatnim da će Igora drajv i Brends Heč u 2020. ugostiti prestižnu premijum turing seriju. Takođe, i njen prvi odlazak na švedski Anderstorp smatra se teško ostvarivim.

Promoter runde na Asenu nastoji da zadrži svoj septembarski termin na DTM kalendaru i čak da te trke održi pred gledaocima na tribinama, ali je nejasno da li će holandske vlasti za to izdati potrebno odobrenje. Slična je situacija i sa belgijskim Zolderom, još jednom stazom u blizini nemačke granice.

Za razliku od svih pobrojanih pista izvan Nemačke, Red bul ring nije bio na izvornom kalendaru šampionata 2020, ali u ovom času ne zvuči nerazumno razmotriti mogućnost da DTM karavan ove godine ipak stigne u Špilberg.

Tamošnji organizator ulaže nemali trud kako bi sezona Formule 1 otpočela upravo Velikom nagradom Austrije, planiranom za mesec jul. Berger ima odlične veze s vlasnikom Red bula Ditrihom Matešicem, serija je i ranije dolazila u Štajersku, pa bi Red bul ring mogao zgodno da posluži kao zamena za neko od trkališta na koje DTM zbog više sile ove godine neće otići.

Međutim, portparol pitoreskne staze izjavio je da “trenutno na Red bul ringu nije planirana DTM trka u 2020. godini”. Da li je u ovoj rečenici veću težinu ima negacija ili reč “trenutno”?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*