DTM na Brends Heču: U petak se ne radi, ceo program spakovan u subotu i nedelju

(Photo by Hoch Zwei)

Brends Heč GP staza biće domaćin 11. i 12. trke DTM sezone 2019.

Nemačka premijum turing serija deseti put dolazi na autodrom u Kentu, ali tek drugi uzastopni put na dugačku verziju poznatog autodroma od 3,908 kilometara. U prethodnih osam navrata šampionat je koristio kraću, Indi konfiguraciju od 1,973 km.

Zbog uzanog asfalta, neprijatno bliskih ograda, retkih i kratkih zaustavnih zona, konfiguracije i šumovitog pejzaža koji ga okružuje, Brends Heč se smatra pravom pistom stare škole. Njegova sportska istorija otvorena je motociklističkom trkom 1926. godine, na poljani koja je dotle bila farma pečuraka.

Autodrom se nalazi 30 kilometara jugoistočno od Londona i, kako je okolina urbanizovana, tu vladaju poseban “kućni red” i propisi koji regulišu zaštitu od buke, pa motori ne smeju da rade pre 8:30 i posle 18:30 sati.

Zbog tih posebnosti, cela DTM akcija odvijaće se tokom samo dva dana, u subotu i nedelju. U skladu s tim, umesto tri treninga predviđen je samo jedan. On traje 45 minuta i održava se u subotu u 10:00, a kvalifikacije za trku 1 voze se u 11:50. Prvi sprint startuje u subotu u 14:30 (CET). Nedeljni program podrazumeva nove kvalifikacije (11:00) i trku 2, s početkom takođe u 14:30 (CET).

Brends Heč ima devet krivina, šest desnih i tri leve, kao i uže sekcije sa “uglastijim” zavojima. Asfalt pruža prianjanje srednjeg nivoa, ali nije gladak kao u Asenu, pa gume s njim stupaju u bolju interakciju. Gazeći sloj pneumatika neće trpeti posebno opterećenje, ali će gume generalno biti pod stresom pri ubrzavanju iz sporijih sekcija piste, pogotovu takvim kakvo mogu da proizvedu moćni turboprehranjivani agregati.

Iako srazmerno kratak, Brends Heč ima izražene uspone i padove i razlike u nadmorskoj visini između pojedinih tačaka. U kombinaciji s aerodinamičkim svojstvima automobila i brzom vožnjom, to stvara efekat kompresije i to je najveći napor koji Hankuk pneumatici moraju da podnesu. Od značajnih faktora prisutni su i brze krivine i visoki ivičnjaci, preko kojih se često ide punim gasom.

Asimetrična konfiguracija piste – dvostruko veći broj desnih krivina – posebno napreže prednju levu gumu, čemu se parira odgovarajućim setapom. Za dugačke pravce auto se podešava tako da dostiže što veću krajnju brzinu, ali je potreban kompromis zbog potreba za maksimalnom trakcijom u užim sekcijama.

Audijev fabrički trkač Rene Rast stiže u Englesku sa 158 bodova i u ulozi DTM lidera. Prvi pratilac mu je kolega po brendu Niko Miler (136), jedini čovek koji je upisivao poene u svakoj trci ove sezone.

“Zadovoljan sam dosadašnjim tokom sezone”, komentarisao je Miler. “Nastavili smo moćnu seriju započetu u drugoj polovini 2018, ali sve mora uvek da se uklopi da biste postizali dobre rezultate, a to ne zavisi uvek od vašeg sopstvenog izdanja. U trkama smo delovali veoma moćno, ali možemo da se poboljšamo u kvalifikacijama. To će nam biti u posebnom fokusu do kraja sezone i ako u tome uspemo, sve je moguće. Međutim, ne treba da zaboravimo da uživamo. Novi DTM automobili su zabavni za vožnju, a trke su spektakularne.”

Na tabeli slede BMW piloti. Posebno uspešan vikend na Asenu – poeda i drugo mesto – doveo je Marka Vitmana na treću poziciju (118 bodova), ispred Filipa Enga (111).

Vitman je analizirao: “Brends Heč karakterišu mnogi brzi sektori, što obično otežava preticanja jer ne možete lako da sledite auto pred sobom. Međutim, i Asen ima mnogo brzih krivina, a videli smo da konkurent može da se prođe pomuću dobrog manevra i prave strategije. Ove godine automobili imaju značajno više snage, gume se više troše i možda ćemo zato videti više preticanja, jer su vozači na različitim strategijama. Sve je moguće u trci za titulu. Na Norisringu skoro da nisam osvajao bodove, ali sam ih na Asenu upisao mnogo. U DTM-u se situacija menja iz vikenda u vikend, a mi imamo da vozimo još osam trka.”

Među vozačima trećeg brenda, Aston Martina, najbrižljivije je poene skupljao Danijel Hunkadelja. Dosad ih je uknjižio 17 – od toga 15 na poslednje dve runde, na Asenu i Norisringu.

“Pre godinu dana sam na Brends Heču uspeo da osvojim svoju drugu pol-poziciju i prvu DTM trku i zato imam sjajne uspomene na to mesto”, rekao je Španac. “U isto vreme, voziću za britanskog proizvođača na njegovom domaćem terenu, zato će ceo vikend biti posebno iskustvo. Staza je fantastična, ali tehnički vrlo prohtevna. Najzanimljivija mesta su desne krivine u drugom sektoru. Mi u Astonu moramo da se trudimo da izvučemo 101% iz paketa koji imamo. Uspemo li u tome, trebalo bi da možemo do dobrog rezultata.”

Prošle godine obe trke na Brends Heču osvojili su tadašnji Mercedesovi piloti, Hunkadelja i Pol di Resta. Zanimljivo je da su obojica i 2019. aktivni u DTM-u, i to ponovo u istoj ekipi, R-Motorsport Aston Martinu.

Ove godine trojica vozača mogu da nazovu Brends Heč domaćom rundom serije, Audijev veteran Džejmi Grin i Astonov dvojac, Di Resta i DTM ruki Džejk Denis.

Posle gostovanja u Kentu DTM će voziti samo u Nemačkoj; na programu preostaju Lauzicring, Nirburgring i Hokenhajmring.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + four =