DTM na Lauzicringu: Sa 250 km/h kroz prvu krivinu

(c) DTM

Druga ovosezonska DTM runda vozi se na stazi Lauzicring, uz jednu sasvim specifičnu atrakciju: korišćenje dela ovalne konfiguracije piste kao prve krivine u krugu.

Smešten između Berlina i Drezdena i otvoren 2000. godine, Lauzicring je najmlađa pista u Nemačkoj. Među njenim brojnim verzijama nalazi se i ona koja je čini jedinstvenom: tri-oval, na kom su početkom veka vožene i trke američke Kart/Čempkar serije.

DTM vozači odlično poznaju ovu stazu i na njoj se već godinama trkaju, ali su dosad od ovalnih sekcija vozili samo pravce, nikada i krivine.

Zato ih ovog vikenda čeka nešto posebno: prvi zavoj je krivina 1 sa ovala, dugačka 300 metara i pod nagibom od 6 stepeni. Očekivana brzina na tom mestu treba da iznosi oko 250 km/h.

Uključenje te krivine izmenilo je prvi sektor i produžilo krug na 4,601 kilometar (nekih 430 metara duže od dosad korišćene GP konfiguracije), ali su drugi i treći sektor ostali potpuno isti, pa saznanja sa predsezonskih testova nisu potpuno beskorisna.

DTM je na tri godine obezbedio ekskluzivna prava na vožnju ovom konfiguracijom Lauzicringa, koju je FIA odobrila u utorak.

Nova krivina 1 ne samo da omogućuje velike brzine, već treba da pruži veći broj trkačkih putanja. Organizator se nada prizorima uobičajenim u Sjedinjenim Državama, sa dva ili čak tri automobila koja voze naporedo.

Uoči drugog takmičarskog vikenda, glavno pitanje među vozačima tradicionalne serije bilo je može li se prva krivina sada proći punim gasom, ili je ipak neophodno malo podići nogu.

Međutim, nagib prve krivine na Lauzicringu nije tako veliki da bi automobili tuda bezmalo sami od sebe mogli da prođu s pedalom gasa pritisnutom do poda.

Na to je upozorio bivši DTM šampion Majk Rokenfeler: “Prva krivina na Lauzicringu je zahtevnija od Dejtone. Na Dejtoni je nagib veći, pa se krivine pod nagibom mogu voziti punim gasom bez obzira na putanju u kojoj ste. S druge strane, na Lauzicringu morate tačno da pronađete svoju poziciju.”

“Računam da će prosečna brzina u prvom sektoru skočiti sa 130 km/h na približno 250 km/h”, primetio je Niko Miler.

Takođe, prolaz punim gasom kroz krivinu 1 nije samo pitanje vozačke hrabrosti, već i faze vikenda, temperature pneumatika i asfalta, stanja i zaprljanosti staze i, svakako, prianjanja.

Trke na Lauzicringu voze se pred publikom, što u praksi znači da tribine mogu da budu popunjene do jedne trećine kapaciteta.

Na otvaranju prvenstva u Monci trke su osvajali Lijam Loson za Red bul Ferari i Kelvin van der Linde za Abt Audi. Kelvin je sada i vodeći u generalnom plasmanu sa 38 poena, ispred Losona (27) i Milera (22).

I subotnji i nedeljni sprint DTM vikenda na Lauzicringu voze se u standardno vreme, s početkom u 13:30 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*