DTM za jun zakazao predsezonski test na Nirburgringu

Posle svih loših vesti koje za temu imaju DTM, evo i jedne dobre: organizator nemačke serije zakazao je termin za zvaničan četvorodnevni predsezonski test na Nirburgringu u periodu između 8. i 11. juna.

Test će biti vožen bez prisustva javnosti, a na njemu se očekuje učešće svih timova. To treba da bude signal da se prestižni turing šampionat zvanično vraća na stazu i da je početak prvenstva sve bliži.

Kako će izgledati novi revidirani kalendar sezone i hoće li na njemu opstati originalnih 10 rundi, organizator u dolazećim sedmicama tek treba da saopšti.

Proleće globalno okovano pandemijom virusa korona bliži se svom kraju, a DTM promoter koristi nove prilike u Evropi da pripremi takmičarski raspored u ambijentu “nove normalnosti”. To podrazumeva život i rad u novoj stvarnosti i izmenjenom okruženju i organizaciju treninga i trka bez navijača i medija na licu mesta.

Junski test na Nirburgringu poslužiće i kao prva prilika za primenu preventivnih zaštitnih mera koje se odnose na ceo DTM personal, te kao provera kako one funkcionišu u praksi. Na snazi će biti stroge procedure socijalnog distanciranja, ograničenja broja prisutnih i pravila o higijeni, a zdravstveno stanje svakog od članova ekipa biće svakodnevno proveravano u potrazi za eventualnim covid-19 simptomima.

DTM predsezonski test 2020. trebalo je da bude vožen sredinom marta u Monci, ali je zbog širenja virusa na severu Italije premešten na Hokenhajmring, pa se ispostavilo da ga je iz istog razloga i tamo nemoguće održati.

“Uz mnogo strpljenja i napora, pripreme za novu DTM sezonu su u toku i odvijaju se punom brzinom, a počinjemo ih idućeg meseca testom na Nirburgringu”, kazao je Marsel Mohaupt, direktor promotera serije, organizacije ITR.

“Veoma smo zahvalni svima na stazi jer su postavili infrastrukturu koja će nam omogućiti da testiramo bezbedno, uz sve važeće mere distanciranja.”

“Test nas prirodno vodi do sledećeg koraka i uvereni smo da ćemo u 2020. moći da održavamo uzbudljive trke Uskoro ćemo objaviti novi kalendar koji uzima u obzir zahteve “nove normalnosti” u automobilskom sportu.”

I pošto bude koncipirao novi, prilagođeni kalendar takmičenja 2020. (možda s većim osloncem na matičnu Nemačku), DTM organizatoru preostaje da osigura kratkoročnu i dugoročnu budućnost serije, dovedenu u smrtnu opasnost odlukom Audija da se iz šampionata povuče po isteku aktuelne sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five − 5 =